Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών δημοσίων Υπαλλήλων. «Ο Εθνικός Κήπος ως ιστορικό και περιβαλλοντικό μνημείο απαιτεί σεβασμό».



Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών δημοσίων Υπαλλήλων σχετικά με τον Εθνικό Κήπο και την πρόθεση για αναμόρφωση του.  Θέμα της ανακοίνωσης: «Ο Εθνικός Κήπος ως ιστορικό και περιβαλλοντικό μνημείο απαιτεί σεβασμό».
 
"Είναι γνωστό ότι μία από τις αποστολές της σημερινής κυβέρνησης, η οποία δίνει καθημερινά εξετάσεις καλού και πρόθυμου μαθητή στην Τρόικα, είναι η ιδιωτικοποίηση (ξεπούλημα) του δημόσιου πλούτου της Χώρας (ακίνητα, υπηρεσίες, κλπ.). Σε αυτή τη προσπάθεια βρίσκουν ένα μεγάλο αριθμό «πρόθυμων» που εκμεταλλεύονται το θεσμικό τους ρόλο για να βοηθήσουν στην υλοποίηση της παραπάνω αποστολής. Έτσι εκτός από τη προσπάθεια κάποιων «ειδικών» που είναι σε εξέλιξη και αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίηση των κτηνιατρικών υπηρεσιών αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον έλληνα κτηνοτρόφο, μια άλλη προσπάθεια ξεπουλήματος είδε το φώς της δημοσιότητας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς ο κυριακάτικος τύπος, στοχεύει ουσιαστικά στην έμμεση ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Κήπου με τη σύμφωνη γνώμη και της αυτοδιοίκησης. Οι εμπνευστές αυτού του σχεδίου αγνοούν προφανώς ότι ο Εθνικός Κήπος αποτελεί ιστορικό και περιβαλλοντικό κειμήλιο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την νεώτερη ιστορία της χώρας αφού υπήρξε σημείο αναφοράς για πολλές γενιές Ελλήνων και δεν προσφέρεται για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών ανθρώπων που ούτε την εμπειρία ούτε τις γνώσεις διαθέτουν για την αναβάθμιση του κήπου που δήθεν οραματίζονται.

Επίσης θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο Δήμαρχο Αθηναίων ότι η γεωτεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει καταφέρει με σκληρή επί χρόνια προσπάθεια και αντίξοες πολλές φορές συνθήκες να διατηρήσει τον χαρακτήρα του κήπου αλλά και την διαχρονικότητά του. Αυτό που απαιτείται είναι να δείξει εμπιστοσύνη στους γεωτεχνικούς υπαλλήλους του Δήμου, να σταθεί δίπλα τους και θα επιτευχτεί πραγματική αναβάθμιση του κήπου που ουδεμία σχέση θα έχει με τα νεφελώδη οράματα ξένων «ειδικών».

Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε τους εμπνευστές των παραπάνω σχεδίων ότι θα μας βρουν απέναντί τους και θα αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο για αποτροπή κάθε προσπάθειας ακύρωσης της αποστολής του Εθνικού Κήπου".

 
πηγή: naturahellas.blogspot.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου