Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Κρήτη. Μεγάλος στόχος το "zero waste" για τα απορρίμματα!


συνέδριο κυκλική οικονομία μαμουλάκης απορρίμματα εσδακ διαχείριση"Η επόμενη διετία είναι το μεγάλο στοίχημα για την Κρήτη, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων" τονίζει ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας ότι η διετία 2018-2020 πρέπει να μας βρει πανέτοιμους, με ώριμα μελετητικά σχέδια.

Ο κ. Μαμουλάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1, με αφορμή τις εργασίες του Συνεδρίου του ΕΣΔΑΚ με θέμα την "Κυκλική Οικονομία", αναφέρθηκε στο "σήμερα" σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, τονίζοντας ότι σαφώς έχει συντελεστεί σημαντική βελτίωση, με αιχμή το κλείσιμο των ΧΑΔΑ, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. "Η μεγαλύτερη πρόκληση των επόμενων ετών είναι το "zero waste"" - τόνισε, εξηγώντας ότι ενώ το 80% των παραγόμενων αποβλήτων, στην Ελλάδα, θάβεται, το αντίστοιχο ποσοστό στην υπόλοιπη Ευρώπη κυμαίνεται σε σχεδόν μονοψήφια ποσοστά.
 
 
Οραματικό έργο το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας

Χθες, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, παρουσιάστηκε το περιβαλλοντικό πάρκο Κυκλικής Οικονομίας, ένα έργο που ο Χάρης Μαμουλάκης χαρακτήρισε "οραματικό που αξίζει να χρηματοδοτηθεί" καθώς "διαχειρίζεται ολιστικά, μια μεγάλη περιοχή, όπως είναι αυτή του Ηρακλείου".

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά τα έργα, το έργο που έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης είναι το έργο της Σητείας, που έχει λάβει τις οριστικές εγκρίσεις και αναμένει την υπουργική "βούλα", πιθανότατα μέσα στον Απρίλιο. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μαμουλάκη, αν όλα κυλήσουν ομαλά, το καλοκαίρι θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και μέσα στο 2019, θα έχουμε την εκτέλεση του έργου.



πηγή: http://www.madeincreta.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου