Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Συνεδρίαση της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. για το τοπικό πρόγραμμα CLLD LEADER

 
 
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER Νομού Δράμας και ιδιαίτερα οι εξελίξεις και οι διαδικαστικές λεπτομέρειες αναφορικά με την επικείμενη 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή δικαιούχων του Υπομέτρου 19.2 για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα, συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης ύψους 1.765.500,00 ευρώ.
 
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κος Αν. Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κος Χρ.Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κος Α. Λύσσελης, ο Δήμαρχος Δοξάτου κος Δ. Δαλακάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κος Στ. Γεωργιάδης, ο Αντιδήμαρχος Δράμας κος Α. Σολάκης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νομού Δράμας κος Ι. Καπαντζάκης, ο Πρόεδρος Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. κος Δ. Κυριαζίδης και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. κος Μ. Χατζόπουλος.
 
Κατά τη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. να προχωρήσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας στη δημοσίευση της Πρόσκλησης, καθώς έχουμε πλέον τη σχετική σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜΘ και αναμένεται η τελική έγκριση της ΕΥΕ ΠΑΑ 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η εν λόγω 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα απευθύνεται προς τους φορείς που εμπίπτουν στις ανάλογες κατηγορίες δυνητικών Δικαιούχων, όπως ΟΤΑ Α & Β βαθμού και φορείς τους, Φορείς Δημοσίου Τομέα, Ιδιωτικοί φορείς με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων δημόσιου χαρακτήρα. Δικαιούχοι στην εν λόγω δράση δύναται να είναι και η Ομάδα Τοπικής Δράσης ή μέλος αυτής.

Οι προκηρυσσόμενες δράσεις, στο πλαίσιο των οποίων δύνανται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα, αφορούν βασικές υπηρεσίες και ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές, παρεμβάσεις για τη βελτίωση υποδομών στον πρωτογενή τομέα και παρεμβάσεις ανάπτυξης και βελτίωσης βιωσιμότητας δασών.
 
Τέλος, αποφασίστηκε η Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε. να προχωρήσει συστηματικά σε επικαιροποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα, προκειμένου να έχει μια ρεαλιστική -κατά το δυνατό- καταγραφή του ενδιαφέροντος αυτού στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ιδιωτικά έργα, η οποία σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε ότι: «Απώτερος στόχος των επικείμενων δράσεων και παρεμβάσεων είναι η άμβλυνση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ύφεσης λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης, δια μέσω της ολοκληρωμένης ανάπτυξης και της βιώσιμης ανταγωνιστικότητας του αγροτικού χώρου, στο πλαίσιο των στόχων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής».



πηγή: https://www.neapaseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου