Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

«Εξαφανίστηκε» το πάρκο μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία

 
 
Το πάρκο θυσιάζεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του κτιρίου της πρεσβείας
 
Για πέντε χρόνια οι Αθηναίοι θα αποχωριστούν τον μικρό πνεύμονα πρασίνου μπροστά από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Το πάρκο θυσιάζεται για να γίνει αποθηκευτικός χώρος για τα δομικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του κτιρίου της πρεσβείας.
 
Το πάρκο αποτελούσε σημείο αναψυχής και βόλτας για τους περίοικους αλλά και συνάμα μια μικρή όαση για τους τετράποδους φίλους, διευκολύνοντας αφάνταστα τους ιδιοκτήτες τους.

Δεν περίμεναν όμως ότι θα εξαφανιστεί και η τελευταία σπιθαμή πρασίνου προκειμένου να διευκολυνθούν τα συνεργεία που έχουν αναλάβει την ανακαίνιση και αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου της Αμερικανικής Πρεσβείας, «Chancery», το οποίο σχεδιάστηκε από τον Walter Gropius και εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουλίου 1961.
 
Μιλώντας με την εταιρία που έχει αναλάβει την περίφραξη του πάρκου, μάθαμε ότι αυτό γίνεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του κτιρίου.
 
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που ανέλαβε το έργο της περίφραξης, Χ. Πορτοκαλάκης: «Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το πάρκο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ωσότου ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του κτιρίου της πρεσβείας. Αυτό που μάθαμε είναι ότι περίφραξη θα χρησιμοποιηθεί για την προφύλαξη των οικοδομικών υλικών. Επίσης μάθαμε ότι έχει προβλεφθεί από τους υπεύθυνους του έργου να ξαναφυτευτούν όλα τα φυτά που θα ξεριζωθούν για τις ανάγκες της ανακαίνισης».

Η Αμερικάνικη πρεσβεία είχε ανακοινώσει μέρες πριν μέσω facebook τι πρόκειται να αλλάξει στη περιοχή λόγω των έργων.
 
Όπως ανέφερε η ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει συνάψει σύμβαση με την εταιρεία Caddell Construction με έδρα τις Η.Π.Α. για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου της Αμερικανικής Πρεσβείας. Αυτό το μεγάλο έργο αναμένεται να διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, η περιοχή του πάρκου κατά μήκος της οδού Γέλωνος θα παραμείνει κλειστή για το κοινό. Η Αμερικανική Πρεσβεία έχει δεσμευτεί να επιστρέψει το πάρκο στους γείτονές μας σε άριστη κατάσταση. Εκτιμούμε την κατανόησή σας καθώς αποκαθιστούμε ένα σημαντικό κτήριο-ορόσημο της περιοχής».
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου