Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Θεσσαλονίκη. Έφτασε η στιγμή για την πρώτη μεγάλης κλίμακας παρέμβαση στο Πάρκο Τσέπης

 
Έφτασε η στιγμή για την πρώτη μεγάλης κλίμακας παρέμβαση στο Πάρκο Τσέπης.
 
Τα Πάρκα Τσέπης υπάρχουν ήδη σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού ήδη από το 1960.
Αποτελούν χώρους πρασίνου, μικρού συνήθως μεγέθους, οι οποίοι δημιουργούνται σε ''ξεχασμένα'' και συνήθων μικρά τμήματα του αστικού ιστού, με κοινή χρήση από όλους τους πολίτες.

Το πάρκο τσέπης της Θεσσαλονίκης το συναντάμε στην Μιχαήλ Ιωαννού με την οδο Αγαπηνού, στο ύψος περίπου της Καμάρας, σε ένα ελεύθερο οικόπεδο 431 τετραγωνικών μέτρων.

Η μεταμόρφωση του οικοπέδου σε πάρκο τσέπης έχει ήδη ξεκινήσει με δράσεις της Πρωτοβουλίας γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου, η οποία ανακοινώνει την δράση επιχωμάτωσης του πάρκου από αύριο Πέμπτη 12 Απριλίου έως και το Σάββατο 14 και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά.

Η Πρωτοβουλία Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου εξέδωσε το παρακάτω κάλεσμα αναφορικά με τις δράσεις επιχωμάτωσης του πάρκου τσέπης.

Πέμπτη 12, Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Απριλίου παίρνουμε φτυάρια και τσουγκράνες στα χέρια μας και στρώνουμε φρέσκο χώμα στο Πάρκο μας!

Φέρνουμε μαζί μας γάντια εργασίας, την καλή μας διάθεση και ότι άλλο πιστεύουμε θα χρειαστεί! Έχουμε εξασφαλίσει αρκετά εργαλεία αλλά όσα περισσότερα, τόσο το καλύτερο.

Χρειαζόμαστε την παρουσία και τα χέρια όλης της Γειτονιάς ώστε, μέσω της συλλογικής εργασίας, να βάλουμε τα θεμέλια για την ολοκλήρωση του πάρκου.

Όλες και όλοι λοιπόν στο Πάρκο Τσέπης. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη & Παρασκευή από τις 8:30 το πρωί και θα κορυφωθούν το Σάββατο από τις 11:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα!

Ξεκινάμε και σας περιμένουμε!

Ας μην λείψει κανείς!



πηγή: http://www.cityportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου