Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Υδράργυρος στα ψάρια. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι

 
 
Βέβαια τα ψάρια και τα οστρακοειδή αποτελούν ένα σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής Τα ψάρια και τα οστρακοειδή περιέχουν πολύ καλής ποιότητας πρωτεΐνη, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και περιέχουν τα πολύ ωφέλημα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Έτσι μια καλά ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει μια ποικιλία από ψάρια και οστρακοειδή συντελεί στην διατήρηση μιας υγειούς καρδιάς, ενώ βοηθάει στην ανάπτυξη των παιδιών. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή μας τα θαλασσινά.
 
Το δυσάρεστο όμως είναι ότι σχεδόν όλα τα ψάρια περιέχουν ίχνη υδραργύρου. Μερικά όμως είδη ψαριών και οστρακοειδών περιέχουν στους ιστούς τους υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου που αν καταναλωθούν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποστεί βλάβες το έμβρυο ή το υπό ανάπτυξη νευρικό σύστημα του μικρού παιδιού. Τώρα ο κίνδυνος από τον υδράργυρο είναι ανάλογος από το τι ψάρια καταναλώνει κάποιος αλλά και από την ποσότητα που καταναλώνει. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μεγαλύτερα ψάρια κρύβουν στους ιστούς τους περισσότερη ποσότητα υδραργύρου.

Για την συνέχεια του άρθρου δείτε στο σύνδεσμο https://www.life-events.gr/ygeia-epistimi/ydrargyros-sta-psaria-poioi-einai-oi-kindynoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου