Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

2ος Πανελλαδικός Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών

 
 
Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς μεταναστευτικές διαδρομές για τα πουλιά
 
Στις 21 και 22 Απριλίου, παρατηρητές πουλιών από όλη την Ελλάδα υποδέχονται την Άνοιξη με Αγώνες Παρατήρησης Πουλιών! Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών (Bird Race) θα υπερβεί τα σύνορα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη ως τη Θράκη και από την Κέρκυρα ως τη Ρόδο και ακόμα παραπέρα. Πέρσι, στον 1ο Πανελλαδικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών, συμμετείχαν 75 ομάδες σε όλη την επικράτεια, αποτελούμενες από 182 μέλη. Παρατηρητές πουλιών από 36 νομούς της χώρας (ανάμεσα τους και 9 νησιά), κατέγραψαν συνολικά 247 διαφορετικά είδη πουλιών!
 
Οι ομάδες των διαγωνιζόμενων θα διατρέξουν και φέτος λόφους, βουνά, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ακτές και υγρότοπους, παρατηρώντας και καταγράφοντας «τον κόσμο των πουλιών». Νικήτριες ομάδες θα ανακηρυχθούν αυτές που θα καταγράψουν τα περισσότερα είδη, ενώ θα βραβευτούν και οι ομάδες που θα δουν τα σπανιότερα είδη πουλιών.
 
Ξεκινάμε με τον Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών, που υλοποιείται για 13η συνεχή χρονιά. Θα είναι 24ωρος και θα διεξαχθεί εντός της Αττικής από την Παρασκευή 20 Απριλίου με ώρα έναρξης στις 19:00 έως το Σάββατο 21 Απριλίου με ώρα λήξης στις 19:00 (βρείτε το έντυπο καταγραφής του αγώνα εδώ και τον κανονισμό διεξαγωγής εδώ).
 
 
Συνεχίζουμε με τον Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών Βόρειας Ελλάδας που θα διεξαχθεί για 16η φορά, φέτος στην περιοχή των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης και στην περιοχή του Σοχού. Θα είναι και αυτός 24ωρος και θα ξεκινήσει το Σάββατο 21 Απριλίου με έναρξη στις 19:00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22 Απριλίου με ώρα λήξης στις 19:00 (βρείτε το έντυπο καταγραφής του αγώνα εδώ και τον κανονισμό διεξαγωγής εδώ).

Οι αγωνιζόμενοι θα στελεχώσουν τις ομάδες τους, θα καταστρώσουν τα σχέδια των μετακινήσεων τους και θα προμηθευτούν χάρτες και έντυπα των αγώνων.

Όσοι δεν καταφέρουν να συναγωνιστούν στους παραπάνω αγώνες, μπορούν να συμμετάσχουν εκτός συναγωνισμού στον νομό της κατοικίας τους, λαμβάνοντας μέρος στον Πανελλαδικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών! Έστω και για λίγες ώρες, μπορούν να καταγράψουν τα πουλιά της περιοχής τους, είτε μόνοι, είτε με την παρέα τους (βρείτε το έντυπο καταγραφής του αγώνα
εδώ και τον κανονισμό διεξαγωγής εδώ). Τα είδη πουλιών που θα παρατηρήσουν θα προσμετρηθούν στον συνολικό κατάλογο των Αγώνων Παρατήρησης Πουλιών του 2018.
 
Στόχος είναι μέσα από τους αγώνες παρατήρησης να στείλουμε πανελλαδικά το μήνυμα του κοινού αγώνα για την προστασία των πουλιών, για ελεύθερα μεταναστευτικά περάσματα ενάντια στο παράνομο ανοιξιάτικο κυνήγι, την παγίδευση πουλιών και τη λαθροθηρία και βέβαια… να το διασκεδάσουμε!
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και Δήλωση Συμμετοχής:
 
Για τον Αττικό Αγώνα: επικοινωνήστε με τον Νίκο Προμπονά στο nikosp2003@yahoo.gr ή με τον Λάμπρο Κατερινόπουλο στο lkaterinopoulos@yahoo.gr .

Για τον Αγώνα Βόρειας Ελλάδας (Θεσ/νίκη): επικοινωνήστε με τον Οδυσσέα Τζημούλη στο
tsimoulis@sch.gr .

Για τις υπόλοιπες περιοχές εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης: επικοινωνήστε με τον Νίκο Προμπονά στο
nikosp2003@yahoo.gr ή με τον Οδυσσέα Τζημούλη στο tsimoulis@sch.gr .
 
Τηλ. επικοινωνίας: 210 8228704 & 210 8227937.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου