Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Κορινθία. Το χιόνι κατέστρεψε τις ελιές στη Νεμέα!

 
 
Τι δηλώνει ο Φάνης Κουρεμπές
 
Πέρασαν αρκετές μέρες για να φανεί η μεγάλη καταστροφή σε εκατοντάδες ελαιόδενδρα στην περιοχή της Νεμέας μετά την επέλαση του χιονιά παραμονές Χριστουγέννων. Μετά τη συγκομιδή και αφού πέρασαν οι Άγιες μέρες και οι αργίες, οι αγρότες έφτασαν στα χωράφια τους με σκοπό να κλαδέψουν τις ελιές τους, αφού και ο καιρός των τελευταίων ωρών ήταν ιδανικός. Και τότε, έγιναν θεατές ενός απίστευτου σκηνικού!
 
Πολλά κλαδιά από τα δένδρα, μην αντέχοντας το βάρος από το πυκνό χιόνι, είχαν σπάσει και άλλα είχαν πέσει στο έδαφος, ενώ άλλα είχαν παραμείνει μισοσπασμένα πάνω στα δένδρα. Το κακό είναι, ότι το φαινόμενο αυτό ήταν εκτεταμένο και κάλυπτε αρκετά στρέμματα καλλιεργειών. Και μάλιστα, είχαν σπάσει ακόμα και μεγάλα κλαριά, ακόμα και ολόκληρα δένδρα (!) κάτι που δείχνει το μένος του χιονιού εκείνων των ημερών. Να σημειωθεί ότι στα περισσότερα δένδρα, ο καρπός ακόμα δεν είχε μαζευτεί.
 
Η απογοήτευση όπως είναι φυσικό ήταν μεγάλη για τους παραγωγούς, οι οποίοι ειδοποίησαν άμεσα και τους ιδιοκτήτες γειτονικών καλλιεργειών που αγνοούσαν τη ζημιά, ώστε όλοι μαζί να κινηθούν για την καταγραφή της και την αίτηση πιθανής αποζημίωσης από την πλευρά του ΕΛΓΑ.
 
 
Φ. Κουρεμπές: Να καταγραφεί το ύψος της ζημιάς από τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ

Σε επικοινωνία του Moriasnews με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Κ. Φάνη Κουρεμπέ σχετικά με το θέμα, ο ίδιος δήλωσε: «Πρέπει οι παραγωγοί και ιδιοκτήτες, να απευθυνθούν στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου της Νεμέας για την καταγραφή της ζημιάς και την διαπίστωση αν πρόκειται για καταστροφή του καρπού ή μόνο του δένδρου. Μόλις γίνει αυτό, ο ανταποκριτής του Δήμου θα επικοινωνήσει για τις περαιτέρω ενέργειες με την υπεύθυνη του ΕΛΓΑ στο υποκατάστημα της Πάτρας, ώστε να γίνουν όλα άμεσα, οργανωμένα και σωστά».



πηγή: https://moriasnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου