Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Σε Ιράν και Σαουδική Αραβία Δέλτα, Μπαρμπα Στάθης και Φυτώρια Τσεσμελή με τον Επίτροπο Γεωργίας


Σε Ιράν και Σαουδική Αραβία Δέλτα, Μπαρμπα Στάθης και Φυτώρια Τσεσμελή με τον Επίτροπο ΓεωργίαςΕκπρόσωποι των εταιρειών Δέλτα και Μπαρμπα Στάθης, του ομίλου Vivartia, καθώς και των Φυτωρίων Τσεσμελή, συμμετέχουν σε επιχειρηματική αποστολή περίπου εκατό ανωτέρων εκπροσώπων εταιρειών και ενώσεων της Ε.Ε., της οποίας ηγείται ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Phil Hogan, η οποία έχει στόχο την προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων σε στο Ιράν και τη Σαουδική Αραβία.
 
Σχετικά, σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει, μεταξύ άλλων τα εξής: «Συνεχίζοντας τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο για την προώθηση ποιοτικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, θα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2017 και στο Ιράν από τις 10 έως 13 Νοεμβρίου 2017, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία επιχειρήσεων του τομέα της γεωργίας και των τροφίμων της ΕΕ, για τη διευκόλυνση εμπορικών σχέσεων.
 
Η αντιπροσωπεία, των περίπου εκατό ανώτερων εκπροσώπων εταιρειών και ενώσεων της βιομηχανίας γεωργικών προϊόντων διατροφής, περιλαμβάνει συμμετέχοντες από ολόκληρη την ΕΕ.
 
Τα μέλη της αντιπροσωπείας θα πραγματοποιήσουν επαγγελματικές συναντήσεις με τους ομολόγους τους στις δύο χώρες, καθώς και σειρά εκδηλώσεων δικτύωσης και επισκέψεων σε λιανοπωλητές τροφίμων.
 
Στόχος είναι να ενισχυθεί το εμπόριο τροφίμων και γεωργικών προϊόντων της ΕΕ με τα δύο έθνη της Μέσης Ανατολής.
 
Σημειώνεται πως προς το παρόν, η Σαουδική Αραβία εξάγει περίπου προϊόντα αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ αξίας 62 εκατ. € και εισάγει περίπου προϊόντα αξίας 4,5 δισ. €. Το Ιράν εισάγει της ΕΕ αξίας περίπου 728 εκατ. € ετησίως και εξάγει αγροδιατροφικά προϊόντα αξίας περίπου 468 εκατ. € στην ΕΕ.
 
Το ταξίδι του Επιτρόπου Hogan εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής προώθησης των γεωργικών προϊόντων διατροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αποσκοπεί να βοηθήσει τους παραγωγούς να πωλούν τα γεωργικά τους προϊόντα σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά, παράλληλα με την παροχή θέσεων εργασίας και ανάπτυξης στην πατρίδα τους.
 
Προηγούμενα ταξίδια του Επιτρόπου Hogan περιλάμβαναν επισκέψεις στον Καναδά (1-3 Μαΐου 2017), Κολομβία και Μεξικό (8-12 Φεβρουαρίου 2017), Βιετνάμ και Ινδονησία (02-09 Νοεμβρίου 2016) και Κίνα και Ιαπωνία (16-22 Απριλίου 2016)».
 
 
Για περισσότερα δείτε τους πλήρης καταλόγους των συμμετεχόντων:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου