Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

"Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία": Ανησυχία για την μυρωδιά πλαστικού στον Βόλο

 
 
"ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ". ''Tο τελευταίο διάστημα, όλο και πιο συχνά, κυρίως τις πρωινές ώρες, η πόλη του Βόλου καλύπτεται από έντονη μυρουδιά πλαστικού. Δεν πρόκειται για σημειακό φαινόμενο, αλλά τουλάχιστον για όλη την πόλη. Επομένως πρέπει να καίγονται μεγάλες ποσότητες πλαστικού...'' Στο θέμα της καύσης επικίνδυνων για δημόσια υγεία υλικών από την ΑΓΕΤ επανέρχεται με σημερινή ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων από την Περιφέρεια. Παράλληλα επικρίνει τη στάση της δημοτικής αρχής Βόλου που ασχολείται με τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης αντί των σοβαρών θεμάτων και παράλληλα προωθεί τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF.
 
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία καλεί τους πολίτες του Βόλου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε πλευρά ότι «δεν πάει άλλο».
 
ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ. «Καμπανάκι» για τους κινδύνους που εγκυμονούν στο Βόλο από τη δημιουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, που σχεδιάζει ο Δήμος Βόλου, κρούει ο Νίκος Σακούτης, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης και μέλος του Συνδέσμου Απορριμμάτων, που έφερε το παράδειγμα του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης στη δυτική Αττική, που παράγει rdf και προκαλεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους γειτονικών δήμων.
 
Ο κ. Σακούτης μίλησε στο «Ράδιο Ένα», επειδή πληροφορήθηκε ότι στον Βόλο θα γίνει εργοστάσιο παραγωγής srf και δήλωσε ότι πολλά πράγματα στη χώρα μας γίνονται στο όραμα μιας προοδευτικής λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και στην ουσία επιτυγχάνεται ακριβώς το αντίθετο για λόγους κερδοσκοπίας.


πηγή: https://volospelionmagnesia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου