Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

«Μαύρο» στο Δημαρχείο Βόλου για να φύγουν πολίτες που διαμαρτύρονταν

 
 
Επεισοδιακά ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, το απόγευμα της Δευτέρας, όταν η δημοτική αρχή αρνήθηκε να δώσει τον λόγο σε εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών, που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη δημιουργία μονάδας καύσης SRF.
 
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Κανελλής ζήτησε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. να δοθεί ο λόγος στους εκπροσώπους της Επιτροπής, ωστόσο ο κ. Μουλάς αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, λέγοντας πως δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, καθώς δεν αποτελεί θέμα της ημερήσιας διάταξης και ούτε έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση του Γ. Μουλά, φωνάζοντας πως είναι δημότες και πρέπει να ακούγεται η φωνή τους. Ορισμένοι, μάλιστα, αναρωτήθηκαν αν για την δημοτική αρχή “κατεπείγον” θέμα αποτελούν μόνο τα λαμπάκια. Τότε ο Γ. Μουλάς ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεδρίαση για 10 λεπτά. Με την επανέναρξη της συνεδρίασης, η ένταση συνεχίστηκε καθώς τα μέλη της Επιτροπής επέμειναν να τους δοθεί ο λόγος, ενώ το αίτημά τους υπερασπίστηκε, εκτός από τον κ. Κανελλή, και ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Κλημόπουλος που καλούσε τον Γ. Μουλά να ανοίξει το μικρόφωνο.Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά “Θέλουμε το λόγο, θέλουμε το λόγο”… και ο Γ. Μουλάς διέκοψε εκ νέου τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά. Με την επιστροφή των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας στην αίθουσα, ο Στ. Λημνιός από την Επιτροπή Αγώνα κατήγγειλε τον Γιώργο Μουλά ότι δεν έχει δικαίωμα να μην δίνει τον λόγο στους πολίτες να εκφραστούν και ο Γ. Μουλάς απείλησε ότι αν συνεχίσουν θα κληθεί η αστυνομία. Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διέκοψε εκ νέου προκειμένου να καλέσει την αστυνομία, όπως είπε. Αστυνομικοί που έφθασαν στο Δημαρχείο, δεν έκαναν την εμφάνισή τους στην αίθουσα της συνεδρίασης, αλλά είχαν διακριτική παρουσία μέσα και έξω από το κτίριο.Σχεδόν μισή αργότερα, τα μέλη της πλειοψηφίας επέστρεψαν ξανά στα έδρανα, με τον Γ. Μουλά να ανακοινώνει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο διακόπτει για το απόγευμα της Τρίτης στις 6. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των εκπροσώπων της Επιτροπής, αλλά και της αντιπολίτευσης που φώναζε “αίσχος”.
 
Πάντως, λίγο πριν αποχωρήσουν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες προειδοποίησαν τη δημοτική αρχή λέγοντας: “Και αύριο εδώ θα είμαστε… και μάλιστα περισσότεροι”. Επίσης φώναζαν συνθήματα όπως “έξω η μαφία από τον Δήμο”.
 
Η απάντηση της δημοτικής αρχής δόθηκε με την εντολή να κατέβει ο γενικός διακόπτης, με αποτέλεσμα οι χώροι του Δημαρχείου να βυθιστούν στο σκοτάδι κάτω από ομοβροντία διαμαρτυριών.


πηγή: https://volospelionmagnesia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου