Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Το μεγαλύτερο Πάρκο στην Πάφο

 
 
Πνεύμονας ζωής για την πόλη το μεγαλύτερο πάρκο της Πάφου - Πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση.
 
Άρχισε και ολοκληρώθηκε το πρωί (Σ.Μ. της 11-11-2017) η δενδροφύτεση στο χώρο που βρίσκεται απέναντι από το Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης, δημιουργώντας έτσι το μεγαλύτερο Πάρκο της δημαρχούμενης περιοχής.

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από τα Σχολεία της πόλης και άλλων ευαισθητοποιημένων πολιτών, στο χώρο φυτεύτηκαν συνολικά 525 δένδρα, το κόστος αγοράς και τοποθέτησης των οποίων καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από χορηγία της CYTA.

Μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση του για την παρουσία των μικρών μαθητών στην δεδροφύτεση, τονίζοντας ότι η συμβολή τους στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι οι σημερινοί και οι αυριανοί πολίτες της Πάφου εκτιμούν το περιβάλλον, νοιάζονται για την πόλη και επιδιώκουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μέσα από τη νέα αυτή παρέμβαση, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πάφου, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό πυρήνα πολιτισμού και ένα περιβαλλοντικό σημείο αναφοράς. Θέλουμε να προσφέρουμε στους δημότες της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της πόλης, ένα σημείο χαλάρωσης και κοινωνικότητας, σωστής ψυχαγωγίας και φυσικής ομορφιάς.

Ο κ. Φαίδωνος έκανε ακόμη ιδιαίτερη αναφορά στην ανακαίνιση και μετατροπή του Τ/Κ υποστατικού, γνωστού ως «Οικία Αχμέτ Ρασίντ», που περιλαμβάνεται στο χώρο, με στόχο να λειτουργήσει ως εκκολαπτήριο καινοτόμων επιχειρήσεων (incubator), σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει για την Πάφο μια νέα εποχή, την εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας, της «έξυπνης και πράσινης πόλης», των αειφόρων δράσεων και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμούς ο Περιφερειακός Προϊστάμενος της CYTA Κώστας Μάντης και εκπρόσωπος του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου.



πηγή: https://filoksenos.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου