Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Διεθνής και Εθνικός Διαγωνισμός άρθρου, φωτογραφίας, βίντεο 2018

 
 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το FEE, Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου ΠΕ “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”, του οποίου Εθνικός Συντονιστής στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (http://eepf.gr/el/young-reporters), διεξάγει Διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου άρθρου, φωτογραφίας και βίντεο με περιβαλλοντικό περιεχόμενο.

Στο Διεθνή Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία (ατομικά), Δημοτικά (Ε’ και ΣΤ’ τάξη), Γυμνάσια και Λύκεια που συμμετέχουν στο Δίκτυο ή που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο και υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του Δικτύου.

Τα περιβαλλοντικά θέματα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν οι μαθητές μπορούν να αφορούν σε διάφορες θεματικές ενότητες όπως κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα, νερό, απορρίμματα κ.α,. να εστιάζουν σε κάποιο περιβαλλοντικό (πραγματικό και πρόσφατο) τοπικό θέμα και να παρουσιάζουν μια πιθανή λύση του περιβαλλοντικού προβλήματος.

Η συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό προϋποθέτει το άρθρο να είναι γραμμένο στα αγγλικά και να έχει αγγλικούς υποτίτλους στην περίπτωση των φωτογραφιών ή των βίντεο.

Παράλληλα με το Διεθνή Διαγωνισμό τα σχολεία του δικτύου μπορούν να συμμετάσχουν και στον Εθνικό Διαγωνισμό, στέλνοντας τις συμμετοχές τους με τη μορφή άρθρου, φωτογραφίας ή/και βίντεο (στα ελληνικά).

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Διεθνή και Εθνικό Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επισυναπτόμενη
επιστολή.
Κριτήρια υποβολής των συμμετοχών στο διαγωνισμό
Κριτήρια αξιολόγησης των συμμετοχών στο διαγωνισμό, από τη συντονιστική επιτροπή του δικτύου.
 
 
πηγή: https://eepf.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου