Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Κρήτη. Στρατηγική συνεργασία για το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας & Πανίδας

 
 
«Υπογραφή Ειδικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Πολυτεχνείου Κρήτης και Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων»
 
«Το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας & Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης αναβαθμίζει ποιοτικά & πολυδιάστατα τις επιστημονικές και ερευνητικές του δυνατότητες, αποκτώντας πλέον υψηλή τεχνογνωσία & διεθνή εμπειρία, ώστε να καταστεί οικονομικά & λειτουργικά βιώσιμο για να προσελκύσει ερευνητική δραστηριότητα & πόρους»

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων – CIHEAM-MAICh και το Πολυτεχνείο Κρήτης ανακοινώνουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την Υπογραφή Ειδικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας. Σκοπός της στρατηγικής συνεργασίας είναι η αξιολόγηση και η ενίσχυση των δυνατοτήτων του Πάρκου Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης μέσα από την τεχνογνωσία και την Διεθνή Εμπειρία που διαθέτει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων – CIHEAM-ΜΑΙCh. Ο απώτερος στόχος είναι να εμπλουτιστούν οι δυνατότητες και οι δραστηριότητες του Πάρκου, να καταστεί οικονομικά και λειτουργικά βιώσιμο και να προσελκύσει ερευνητική δραστηριότητα και πόρους. Ιδιαίτερα δε πρέπει να επισημανθεί η συμβολή και ο προσανατολισμός της Μονάδας Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών του CIHEAM-ΜΑΙCh, αλλά και γενικότερα των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου, στην αειφόρο διαχείριση των οικοσυστημάτων και της φυτικής ποικιλότητας της Μεσογειακής Λεκάνης.
 
Το Πάρκο Διάσωσης της Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης παραμένει διαρκώς αφοσιωμένο και ανοιχτό στην τοπική κοινωνία των Χανίων για να απολαμβάνει τους πράσινους χώρους του, οι οποίοι αναδεικνύουν τη μοναδική βιοποικιλότητα της Κρήτης. Ως γνωστόν, το Πάρκο στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του στηρίχτηκε από την πολύτιμη οικονομική συμπαράσταση της Παγκρήτιας Ένωσης Αμερικής. Μέχρι και σήμερα, η συνεχιζόμενη οικολογική συντήρηση και λειτουργία του Πάρκου αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη και εξωστρεφή συνεισφορά του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος των Χανίων στους «συμπολίτες» του, παρά τη δραματική μείωση της δημόσιας χρηματοδότησής του. Το Ίδρυμα εξακολουθεί να διαθέτει σε καθημερινή βάση δύο υπαλλήλους από το αναγκαίο προσωπικό της Τεχνικής του Υπηρεσίας για τη συντήρηση του Πάρκου, ενώ ακόμα και τις απογευματινές ώρες παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη φύλαξης ώστε να διατηρεί προσβάσιμο το πάρκο του σε κάθε πολίτη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου