Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Με τα μάτια στο μέλλον οι συνεταιρισμένοι ανθοπαραγωγοί ετοιμάζουν Συνέδριο Ελλήνων Ανθοπαραγωγών


Με τα μάτια στο μέλλον οι συνεταιρισμένοι ανθοπαραγωγοί ετοιμάζουν Συνέδριο Ελλήνων ΑνθοπαραγωγώνΜε τα μάτια στραμμένα στο μέλλον οι οργανωμένοι αγρότες στον Αγροτικό Ανθοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Αθηνών συνεχίζουν την συγκέντρωση στοιχείων, προτάσεων και συνεργασιών για ένα καλύτερο μέλλον για τους έλληνες αγρότες ανθοπαραγωγούς, και εν όψει του Συνεδρίου Ελλήνων Ανθοπαραγωγών, στις 11 Οκτωβρίου 2017, στην Αθήνα.
 
Τα περισσότερα μέλη του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών (ΑΑΣΑ-ΚΑΑ) καλλιεργούν τα δρεπτά άνθη και τις πρασινάδες τους στην ύπαιθρο της Αττικής και η συνεργασία του συλλογικού φορέα που εκπροσωπεί περίπου το 85% των αγροτών ανθοπαραγωγών με την Περιφέρεια Αττικής είναι επιβεβλημένη.
 
Με πρωτοβουλία του ΑΑΣΑ-ΚΑΑ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Περιφέρεια Αττικής την Τρίτη, 12/9/2017, στα γραφεία της Περιφέρειας. Οι συμμετασχόντες κ.κ. Αθανάσιος Κελμάγερ, Χρήστος Φλεριανός, Κώστας Ηρειώτης κσι Δημήτρης Μιχαηλίδης συζήτησαν με την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Αττικής κα Ερμίνα Κυπριανίδου για την συμμετοχή στις δραστηριότητες της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και στον μεσοπρόθεσμο επιχειρησιακό σχεδιασμό ανάπτυξής της.
 
Οι ανθοπαραγωγοί είναι αγρότες που καλλιεργούν άνθη και φροντίζουν την ελληνική φύση κυρίως στον Μαραθώνα, στο Μενίδι, στα Μέγαρα, στην Τροιζήνα και σε άλλες περιοχές. Όπως συζητήθηκε η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να περιλάβει τα δρεπτά άνθη και πρασινάδες στην αγροτική παραγωγή της Αττικής στις προσεχείς εκθέσεις όπου προβάλλεται η Αττική, θα μπορούσαν να ενισχυθούν «Ανθεστήρια» και Γιορτές Λουλουδιών στις ανθοπαραγωγικές περιοχές, αλλά και σε κεντρικά σημεία της Αττικής, ενώ τα λουλούδια μπορεί να αποτελέσουν μέσο έκφρασης συναισθημάτων και καλύτερης επικοινωνίας των συμπολιτών σε μια κοινωνία, όπως η Διεθνής Ημέρα των Φίλων, 1 Οκτ 2017.
 
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ (Ανθέων 21, 11143 ΑΘΗΝΑ) μπορεί να είναι ένα ενδιαφέρον και σημαντικό κέντρο logistic για τα δρεπτά άνθη και τις πρασινάδες για την Αττική, για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Για να ανταποκριθεί σε έναν τέτοιο ρόλο, θα έπρεπε να εξασφαλισθεί ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός και η ένταξη στην Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική (ΕΑΣ 2021) που ήδη συζητείται αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα.
 
Ο ΑΑΣΑ-ΚΑΑ προσπαθεί να συνδεθεί με την έρευνα για τα άνθη και τα ανθοκομικά φυτά, και τα κέντρα λήψης των αποφάσεων που τον αφορούν, ενώ με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, επιθυμεί να διερευνήσει τις τάσεις και δυνατότητες στην αγορά δρεπτών ανθέων και πρασινάδων και για αυτό διοργανώνει το Συνέδριο Ελλήνων Ανθοπαραγωγών, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ, την Τετάρτη, 11 Οκτ 2017, στις 11.00.
 
Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΑΣΑ-ΚΑΑ, είπε ο πρόεδρος κ Αθανάσιος Κελμάγερ, προσκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΕΑΠΣΕ-Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Ανθοκομικών Προϊόντων & Συναφών Ειδών την Τετάρτη, 13/9/2017, στα γραφεία της Ανθαγοράς για επίσημα καταγεγραμμένη ανταλλαγή προτάσεων, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν πολύ το επίπεδο συναλλαγών των αγροτών ανθοπαραγωγών, μελών του Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού, και των εμπόρων δρεπτών ανθέων & πρασινάδων. Η θεσμική συνάντηση, μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας των δύο θεσμικών φορέων, σηματοδοτεί το κοινό ενδιαφέρον όλων σε σημαντικά σημεία της διακίνησης των δρεπτών ανθέων, όπως το «παραγωγικό» σημείο, το σημείο χρήσης-αξιοποίησης του διαδικτύου «internet», τα «διαδικαστικά» της καθημερινότητας ως ιδιαίτερο σημείο προσοχής, και βέβαια τις «οικονομικές» συναλλαγές των μελών τους.
 
Η περίοδος Σεπ-Οκτ προσφέρεται για ανασύνταξη των αγροτών ανθοπαραγωγών και συναποφασίσθηκε, όπως μάθαμε από τον πρόεδρο της ΠΕΕΑΣΠΕ κ Γρηγόρη Ζώτο, η συνέχιση των κοινών συναντήσεων-συνεδριάσεων για την καταγραφή του καταλόγου των σημείων προσοχής στην διακίνηση των δρεπτών ανθέων & πρασινάδων επ’ ωφελεία όλων των εμπλεκομένων. Άλλωστε το Συνέδριο Ελλήνων Ανθοπαραγωγών (11/10/2017) θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για απόκτηση συναντίληψης στα κοινά θέματα που απασχολούν όλους.
 
Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, μας είπε ο κ Αθανάσιος Κελμάγερ, συνεχίζει ο ΑΑΣΑ-ΚΑΑ τις επίσημες κοινές συνεδριάσεις με τον ΣΑΝΚΑ-Σύλλογο Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αττικής. Έτσι στις 13/9/2017 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση στην οποία μαζί με τα μέλη του ΔΣ του ΑΑΣΑ-ΚΑΑ κκ Α. Κελμάγερ, Α. Αγγελλόπουλο, Χ. Φλεριανό, Κ. Ηρειώτη, Σ. Κιτάντη, Α. Μόσχο & Γ. Παπαλεξανδράκη, μετείχαν τα μέλη του ΔΣ του ΣΑΝΚΑ κ Μάριος Βαλλιάνος, κ Δημήτρης Παπαδάκης, κα Μαρία Δεριζιώτου-Χαμπάκη & κα Σταυριανή Δημητροπούλου, και εστιάστηκαν ανάμεσα στα πολλά θέματα κυρίως σε θέματα ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, σε θέματα εξυπηρέτησης-SERVIS και θέματα πολιτικής ΤΙΜΩΝ στα δρεπτά άνθη και τις πρασινάδες.
 
Ο ΑΑΣΑ-ΚΑΑ και ο ΣΑΝΚΑ έχουν συναντίληψη και συνεργάζονται τον τελευταίο καιρό και αυτή η συνεργασία μπορεί και πρέπει να επεκταθεί και να δώσει νέα δυναμική για το μέλλον των δρεπτών ανθέων, και ίσως να μπορεί να ανατρέψει την δυσμενή σημερινή κατανομή της αγοράς των δρεπτών ανθέων που παρουσιάζει την εικόνα, το 80% να είναι εισαγόμενα και η ελληνική παραγωγή να καλύπτει μόλις το 20%. Μια διεπαγγελματική προσέγγιση θα έδινε, ίσως, νέα προοπτική και αξίζει να διερευνηθεί.
 
Τα «ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ» που έγιναν στον Γαλατά (Δήμος Τροιζήνας, 15/7/2017) για δεύτερη χρονιά, είναι μια πολλή καλή έκφραση της συνεργασίας, που θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες ανθοπαραγωγικές περιοχές, η συνεργασία στην Πετρούπολη με τους τοπικούς καταστηματάρχες (μόνο) δημιούργησε μια πολύ καλή νέα προοπτική για Ανθογιορτές, που ενισχύει την τοπική δράση και δεν δημιουργεί περιστασιακές «αρπαχτές» εις βάρος των τοπικών καταστηματαρχών ανθέων & πρασινάδων, ενώ η Διεθνής Ημέρα Φίλων, 1 Οκτ, είναι η άμεσα προσεχής κοινή δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα που υποστηρίζεται από κοινού από τον ΣΑΝΚΑ και τον ΑΑΣΑ-ΚΑΑ.
 
Ο κ Αθανάσιος Κελμάγερ, όπως μας είπε, προσδοκά πολλά από το Συνέδριο Ελλήνων Ανθοπαραγωγών (1 Οκτ 2017, Αθήνα, Ανθέων 21), χωρίς να αποσπά το ΔΣ από την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζονται συναντήσεις-συζητήσεις στις ΑΝΘΟ-Τετάρτες με θέματα, όπως: Μετασυλλεκτικές φροντίδες σε νέα ελληνικά δρεπτά άνθη (27/9/2017) και Συζήτηση για το μέλλον των Συνεταιρισμών (4/10/2017).
 
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ (Ανθέων 21, Άνω Πατήσια, 11143 ΑΘΗΝΑ, 210 2584680).



πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου