Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τεράστια η οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα

 
 
Οι εικόνες της τεράστιας οικολογικής καταστροφής στις παραλίες της Σαλαμίνας είναι φοβερές. Από την Κυνοσούρα μέχρι τα Σελήνια οι ακτές έγιναν «μαύρες», λόγω της διαρροής μαζούτ από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύπανση από τα πετρελαιοειδή και την πίσσα εκτείνεται σε μήκος δύο χιλιομέτρων.

Η δήμαρχος Σαλαμίνας, Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου κάνει λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή αλλά και για σημαντική καθυστέρηση από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να γίνουν ενέργειες ώστε να περιοριστεί η ρύπανση.

«Υπάρχει μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα, όχι απλή ρύπανση, είναι καταστροφή, γιατί έχει φτάσει το μαζούτ μέχρι έξω, έχει καλύψει δηλαδή τις ακτές. Είναι όλη η περιοχή των Σεληνίων και η περιοχή της Κυνοσούρας. Είναι μεγάλη η ακτογραμμή που έχει ρυπανθεί και το θαλάσσιο περιβάλλον. Εκεί υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης και η μυρωδιά είναι ανυπόφορη. Νομίζω ότι υπήρξε καθυστέρηση και στην ενημέρωση του δήμου, έτσι ώστε ακόμη και με τα λίγα μέσα που διαθέταμε από το λιμενικό ταμείο να μπορούσαμε να αντιδράσουμε αλλά και στην αξιολόγηση του κινδύνου να διαφύγει το μαζούτ με την στροφή που έκανε ο άνεμος και να στραφεί προς τις ακτές της Σαλαμίνας. Βεβαίως αν αλλάξει η κατεύθυνση του ανέμου μπορεί να γεμίσει όλος ο Σαρωνικός», λέει η δήμαρχος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου