Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Έβρος. Με επιτυχία η 14η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών, Μελισσοκόμων και Οικοτεχνών στην Ορεστιάδα

 
 
Μελισσοκόμοι, βιοκαλλιεργητές και οικοτέχνες παρουσίασαν στους επισκέπτες τα προϊόντα τους, συνομίλησαν μαζί τους για τη διαδικασία παραγωγής, εξήγησαν την απόλυτη φυσική ιδιότητα του μελιού
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα η «14η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών, Μελισσοκόμων και Οικοτεχνών Ν. Έβρου. Ο Θησαυρός του Έβρου - Αναζητώντας τις χαμένες γεύσεις», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με παραγωγικούς φορείς του Έβρου, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017.
 
Την έναρξη των εκδηλώσεων έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Σκοπός μας είναι, μέσω της διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων, να γνωρίσουν οι καταναλωτές και να γευτούν προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας και είναι εφάμιλλα ή και καλύτερα από αντίστοιχα ελληνικά και ξένα προϊόντα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα εβρίτικα προϊόντα υπερτερούν ποιοτικά και είναι αναγνωρίσιμα ολοένα και περισσότερο εντός και εκτός χώρας. Όταν μάλιστα παράγονται με τις μεθόδους τις βιολογικής γεωργίας, η θρεπτική αξία τους ανεβαίνει κατακόρυφα, ενώ συνάμα προωθείται η βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία εντάσσεται σιγά – σιγά στην καθημερινότητά μας. Στον κλάδο της μελισσοκομίας παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ραγδαία αύξηση της ενασχόλησης με την παραγωγή μελιού στον Έβρο και είναι αξιοσημείωτο ότι ασκείται κυρίως από νέους σε ηλικία μελισσοκόμους, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον του κλάδου. Για δε την οικοτεχνία, είναι χαρακτηριστικό ότι στον Έβρο ιδρύθηκαν και λειτουργούν επίσημα οι περισσότερες αριθμητικά οικογενειακές επιχειρήσεις! Όταν στην αριθμητική υπεροχή προστίθεται και η υψηλή ποιότητα των εβρίτικων προϊόντων οικοτεχνίας, το αποτέλεσμα είναι άριστο».
 
Το παράλληλο πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων περιλάμβανε δραστηριότητες για παιδιά, μουσική από το συγκρότημα «Ακριτικός Ήχος» και την Ορχήστρα του Επαγγελματικού Λυκείου Ορεστιάδας (ΕΠΑΛ) και χορό από τη Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου