Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Δημόσιος χώρος. 10 κατασκευές σε πόλεις εναντίον των ανθρώπων

 
IMG_8985
 
Βρίσκονται στα συγκεκριμένα σημεία για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς και μάλλον αποδίδουν. Όσο παράξενες ή ιδιαίτερες κι αν δείχνουν, αυτές οι κατασκευές, υπάρχουν στην πραγματικότητα 
 
IMG_8974
 
#1 Ένα ειδικό κάλυμμα σε ένα στύλο λάμπας για να αποτραπούν οι άνθρωποι από το να κολλήσουν διαφημιστικά ή άλλα αυτοκόλλητα.
 
IMG_8975
 
#2 Αυτή η εφεύρεση ονομάζεται «Anti pee-pee». Αποτελείται από ένα τρίγωνο κομμάτι μετάλλου και όποιος προσπαθήσει να ανακουφιστεί σε αυτήν, θα καταλήξει να βρέξει τα πόδια του.
 
IMG_8976
 
#3 Το άνοιγμα αυτών των κάδων, είναι σκόπιμα μικρό για να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να πετάξουν μεγάλα αντικείμενα.
 
IMG_8977
 
#4 Αυτές οι διακοσμητικές πυραμίδες, τοποθετήθηκαν μπροστά σε ένα κτίριο γραφείων στον Καναδά. Σκοπός είναι να αποτρέψουν τους περαστικούς να χασομερήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να καπνίσουν κάτω από το παράθυρο ενός ανθρώπου.
 
IMG_8978
 
#5 Αυτές οι πέτρες, προστέθηκαν στον χώρο κάτω και γύρω από τη γέφυρα στο Κάλγκαρι του Καναδά. Στόχος είναι να αποτραπούν οι άνθρωποι από το να κρεμαστούν ή να πηδήξουν από επάνω, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια και την υγεία τους.
 
IMG_8980
 
#6 Αυτές οι διακοσμητικές προεξοχές, τοποθετήθηκαν στην άκρη των τοιχίων για να μην κάνουν σκέιτμπορντ οι έφηβοι.
 
IMG_8981
 
#7 Αυτό το αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό προστέθηκε σε μια πανεπιστημιούπολη στο Κέιμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου, για να μην κάνουν σκέιτμπορντ οι νέοι.
 
IMG_8982
 
#8 Αυτό το παγκάκι στο Λονδίνο, έχει ραβδωτή επιφάνεια για να μην κοιμούνται οι άνθρωποι σε αυτό. Επίσης, δεν έχει σημεία όπου κάποιος μπορεί να κρύψει ναρκωτικά ή να τοποθετήσει σκουπίδια.
 
IMG_8984
 
#9 Κανείς δεν θα χασομερήσει ξανά εκεί. Σίγουρα, δεν είναι άνετο να κάτσει κανείς σε αυτές τις πέτρες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
IMG_8985
 
#10 Αυτά τα μισά παγκάκια στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να σταθούν εκεί για πολύ.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου