Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Παρουσίαση της Σαμοθράκης στο Παρίσι


 
Η Σαμοθράκη παρουσιάστηκε στο Ινστιτούτο Γκέτε στο Παρίσι. Η παρουσίαση αποτελεί τον πρόδρομο της πρωτοβουλίας - καμπάνιας προβολής «Μονοπάτια Πολιτισμού Σαμοθράκης» η οποία έχει τη θερμή υποστήριξη των Φίλων του Μουσείου του Λούβρου
 
Στο Ινστιτούτο Γκέτε (Goethe-Institut) στο Παρίσι παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά η Σαμοθράκη από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο (Centre Culturel Hellénique) με εισήγηση του Επιμελητή Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ελληνικών Ρωμαϊκών και Ετρουσκικών Αρχαιοτήτων του Λούβρου, καθηγητή κ. Ludovic Laugier, υπεύθυνου για το έργο συντήρησης της Νίκης της Σαμοθράκης που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013.

Επίσης παρουσιάστηκε η ταινία ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου που πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Κώστα Γαβρά και χρηματοδότησε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Παρισιού.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η έναρξη της Καμπάνιας crowdfunding - διαδικτυακής μικροχρηματοδότησης για το έργο «Μονοπάτια Πολιτισμού Σαμοθράκης», έργου της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου από την Πρόεδρο του κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, παρουσία του Έλληνα Πρόξενου στο Παρίσι κ. Ιάσωνα Κασσελάκη, του Προέδρου του Συλλόγου των Φίλων του Λούβρου κ. Sebastien Fumaroli και πλήθος μελών του συλλόγου Φίλοι του Λούβρου - Amis du Louvre.

Η Σαμοθράκη έχει αποτελέσει αντικείμενο παρουσίασης στις εκδηλώσεις του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου και τον Ιούνιο του 2016 στην Unesco αλλά και τον Οκτώβρη του 2015 στο Ινστιτούτο Γκέτε.

Η παρουσίαση της Σαμοθράκης στο Παρίσι αποτελεί τον πρόδρομο της πρωτοβουλίας - καμπάνιας προβολής των ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ η οποία έχει τη θερμή υποστήριξη των Φίλων του Μουσείου του Λούβρου.



πηγή: http://www.alexpolisonline.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου