Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ηλεία. Παιδικά χαμόγελα στο δρυοδάσος της Φολόης - Ζωντάνεψε το περιβαλλοντικό μουσείο Κούμανι

 
 
Με ζωή, παιδικές φωνές και χαμογέλα πλημμύρισε την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 το Περιβαλλοντικό Μουσείο και Κέντρο Ενημέρωσης - Πληροφόρησης για το Δρυοδάσος Φολόης, στην Τοπική Κοινότητα Κούμανι, από τους μαθητές-μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η συνάντηση όλων των σχολείων του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έγινε με πρωτοβουλία των διευθυντών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) σε θέματα που σχετίζονται με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Και φυσικά δεν υπάρχει καταλληλότερος χώρος για μια τέτοια συνάντηση από το δρυοδάσος της Φολόης και το περιβαλλοντικό μουσείο Κούμανι.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του περιβαλλοντικού Μουσείου, ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοναδικού δρυοδάσους Φολόης περιοχή (natura), για την χλωρίδα και την πανίδα, της ευρύτερης ορεινής περιοχής. Έγινε προβολή οπτικοακουστικού υλικού, με θέμα την μυθολογία των κενταύρων και του τέταρτου άθλου του Ηρακλή «η σύλληψη του Ερυμάνθιου κάπρου».

Στην συνεχεία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν κάτω από τις πανύψηλες δρυς και να απολαύσουν την μαγεία του δρυοδάσους.

Τέλος μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία της γνωριμίας και της ανάπτυξης σχέσεων σε προσωπικό και εργασιακό επίπεδο.



πηγή: https://www.ilialive.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου