Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ιδιαίτερα υψηλή η φετινή παραγωγή ροδάκινων νεκταρινιών στην Ελλάδα – σε άνοδο και στην Ε.Ε.


Ιδιαίτερα υψηλή η φετινή παραγωγή ροδάκινων νεκταρινιών στην Ελλάδα – σε άνοδο και στην Ε.Ε. Στο 49% αναμένεται η αύξηση της φετινής παραγωγής ροδάκινων και νεκταρινιών στην Ελλάδα, σε σχέση με το 2016, ενώ στο σύνολο της Ευρώπης αναμένεται να είναι αυξημένη κατά +11,4% σε σύγκριση με την συγκομισθείσα παραγωγή του 2016.
 
Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την συνάντηση της Euro-Mediterranean Fruit & Vegetable International Business Trade Fair, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου στο Μομπελιέ της Γαλλίας.
 
Όσον αφορά την Ιταλία αναμένει την παραγωγή σε ροδάκινα και νεκταρίνια να είναι 5,9% υψηλότερα από πέρυσι, ενώ η Ισπανία και η Γαλλία αναμένουν την παραγωγή να είναι 9,5 και 9,3% αντίστοιχα υψηλότερα από πέρυσι.
 
 
Η κατάσταση στην Ελλάδα
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit –Hellas, στην Ελλάδα η παραγωγή ροδάκινων θα φθάσει τους 286.500 τόνους (+64%) και στα νεκταρίνια τους 103.500 τόνους (+19%).
 
 
Ανά περιοχή, σύμφωνα με εκτιμήσεις και προβλέψεις εκπρόσωπων ομάδων παραγωγών από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της διεθνούς έκθεσης FRESKON στη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση αναμένεται ως εξής:
 
- Στη Δυτική Μακεδονία, η αναμενόμενη παραγωγή στα ροδάκινα είναι 16.500 τόνοι στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας και 6.500 τόνοι σε νεκταρίνια.
- Για το συμπύρηνο στην περιοχή της Φλώρινας η αναμενόμενη φετινή παραγωγή είναι 19.000 τόνοι.
- Στην επαρχία Τυρνάβου, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ροδάκινων και νεκταρινιών στη Θεσσαλία, η παραγωγή εξελίχθηκε ικανοποιητικά και φέτος αναμένεται αύξηση περίπου 20%, ενώ υπολογίζοντας και τα νεαρά δέντρα που μπαίνουν στην παραγωγή θα ξεπεράσει τους 12.000 τόνους.
- Τέλος, στην Πελοπόννησο, η αναμενόμενη παραγωγή εκτιμάται περίπου στους 4.000 τόνους.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου