Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Αυτόφωρη διαδικασία για πρόκληση πυρκαγιάς και μόλυνση περιβάλλοντος ζητά ο Άρειος Πάγος

 
 
Με εγκύκλιό του προς τις κατά τόπους Εισαγγελίες της χώρας, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Πλιώτας, ζητεί την πιστή εφαρμογή του νόμου όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα ο κ. Πλιώτας, καλεί τις εισαγγελικές αρχές να τηρούν την αυτόφωρη διαδικασία όπως άλλωστε προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία για τους παραβάτες αυτόφωρων αδικημάτων που συνδέονται με το περιβάλλον, αφού όπως σημειώνει «το ποινικό μας οπλοστάσιο επιστρατεύεται παράλληλα με τις αστικές και διοικητικές κυρώσεις για να ανταποκριθεί στη συνταγματική υποχρέωση προστασίας του περιβάλλοντος».

Ο κ. Αντιεισαγγελέας ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «Εν όψει της θερινής περιόδου που οι προσβολές από πυρκαγιές, απόρριψη λυμάτων, εκπομπή ρύπων κ.λ.π. εμφανίζουν ένταση, υπενθυμίζουμε την υποχρέωση τήρησης των εγκυκλίων και παρακαλούμε για το αυτονόητο, αδιάλειπτο ενδιαφέρον σας στην πρόληψη και τον κολασμό αξιόποινων πράξεων κατά του περιβάλλοντος».

Θεωρούμε ότι η εγκύκλιος του κ. Πλιώτα, όχι απλά είναι απολύτως σωστή, αλλά επιβάλλεται να ακολουθηθεί κατά γράμμα. Γιατί δυστυχώς, κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν ότι η προστασία των δασών και του περιβάλλοντος αφορά την ίδια μας τη ζωή…
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου