Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Εγκαινιάζεται σήμερα μεγάλη ανθοκομική επένδυση στην Καβάλα με χρήση γεωθερμικής ενέργειας


Εγκαινιάζεται το Σάββατο μεγάλη ανθοκομική επένδυση στην Καβάλα με χρήση γεωθερμικής ενέργειας Εγκαινιάζεται σήμερα, Σάββατο 27 Μαΐου, ανατολικά της Καβάλας, μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο χώρο της ανθοκομίας, που βασίζει εξολοκλήρου τη λειτουργία της στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής του Ερατεινού του Δήμου Νέστου.
 
Στην τελετή των εγκαινίων θα παραβρεθούν ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθηγητές πανεπιστημιακών γεωπονικών σχολών της βόρειας Ελλάδας και εκπρόσωποι τοπικών αρχών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
 
Ο λόγος για την επένδυση της εταιρείας «selecta one», που προήλθε από τη συνένωση της «selecta hellas», θυγατρικής της γερμανικής «selecta one», με τις ελληνικές «Αγροχούμ ΑΕ» και «Αγροφλόρα ΑΕ». Η επένδυση που υλοποιήθηκε μέχρι στιγμής ανέρχεται στο ποσό των 7 εκατ. ευρώ (α΄ φάση) και περιλαμβάνει 35 στρέμματα θερμοκηπίων. Περίπου 25 στρέμματα ακόμη περιλαμβάνει η δεύτερη φάση της επένδυσης, ύψους 3 εκατ. ευρώ.
 
Η επιχείρηση παράγει έρριζα μοσχεύματα καλλωπιστικών ανθοκομικών φυταρίων με τη χρήση του γεωθερμικού ρευστού του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού Καβάλας και για πρώτη φορά σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου χρησιμοποιούνται τα θερμά νερά μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου.

Συνέχεια στον σύνδεσμο: http://www.paseges.gr/el/news/Egkainiazetai-to-Sabbato-megalh-anthokomikh-ependysh-sthn-Kabala-me-hrhsh-gewthermikhs-energeias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου