Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Νέα έγκριση μελέτης για το Σαν Τζόρτζι με απούσα και πάλι την Ύδρα

 
Νέα έγκριση μελέτης για το Σαν Τζόρτζι με απούσα και πάλι την Ύδρα
 
Νέο έγγραφο που απευθύνει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής αποφασίζει την έγκριση μελέτης στερέωσης – ανάδειξης του Ι. Ναού Προφήτη Ηλία στη νησίδα Άγιος Γεώργιος, του -όπως γράφει- Δήμου Λαυρεωτικής!!!

Σύμφωνα με το πολύ πρόσφατο έγγραφο εγκρίνεται η μελέτη στερέωσης – ανάδειξης για το εκκλησάκι που βρίσκεται πάνω στο Σαν Τζόρτζι με δαπάνη της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΪ ΓΙΩΡΓΗΣ Α.Ε..
 
Σχετικά με τα στοιχεία που δίνονται και τους όρους αποκατάστασης του νέου και πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναλύονται, σημειώνουμε ότι όλες οι εργασίες στερέωσης – ανάδειξης του ναού θα γίνουν με την εποπτεία, επίβλεψη και τις υποδείξεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και με δαπάνη της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΪ ΓΙΩΡΓΗΣ Α.Ε., από πλευράς της οποίας θα ορισθεί υπεύθυνος επιβλέπων αρχιτέκτων μηχανικός του έργου, που θα καταθέσει σχετική τεκμηρίωση.
 
Για την ιστορία να πούμε εδώ ότι η «Φωνή της Ύδρας» αποκάλυψε τον Οκτώβριο του 2011 την ξαφνική αλλαγή των διοικητικών ορίων από τον Δήμο Ύδρας στον Δήμο Λαυρεωτικής και από τότε κινήθηκαν διαδικασίες επαναφοράς της νησίδας. Έξι χρόνια μετά εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε στάδιο αναμονής... Πλην όμως οι εργασίες και οι νέες διαδικασίες, απ’ ότι βλέπουμε συνεχώς παρακάμπτουν το νησί μας...

Για το εκκλησάκι και το πώς περιήλθε στην Ύδρα η νησίδα είχαμε γράψει πριν αρκετό καιρό από μαρτυρία του περιηγητή Άγγλου φιλέλληνα Edgar Garston , το έτος 1840 στο βιβλίο του «Greece revisited and sketches in Lower Egypt in 1840, with thirty-six hours of a campaign in Greece in 1825».
Διαβάστε ολόκληρη τη μαρτυρία
εδώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου