Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Χίος. Ανοιχτή μετά από δεκαετίες η διαδρομή «Βολισσός – Παλαιά Ποταμιά»

 
 
Κράτησαν την υπόσχεσή τους οι «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» και όπως είχαν πει λίγο πριν το Πάσχα, η θαυμάσια ιστορική διαδρομή «Βολισσός – Παλαιά Ποταμιά» είναι και πάλι προσβάσιμη μετά από 50 τουλάχιστον χρόνια.
 
Η προσπάθεια συντήρησης και ανάδειξης της διαδρομής ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και χρειάστηκαν αρκετές ώρες δύσκολης δουλειάς, ώστε τα 7 χλμ. της διαδρομής να είναι πάλι βατά. Συγκεκριμένα συντηρήθηκαν 4,2 χλμ. μονοπατιού, που στα περισσότερα τμήματά του ήταν αδιάβατα. Το επίτευγμα αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί χωρίς την συγκινητική προσπάθεια των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Βολισσού «Ο Όμηρος», που ξεκίνησαν τις δράσεις από τον Πύργο της Βολισσού και έφτασαν πέρα από τα μισά της διαδρομής, δίνοντας τη σκυτάλη στα μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Ποταμιάς «Άγιος Αντώνιος – Άγιοι Ανάργυροι», που δούλεψαν με αυταπάρνηση και κέφι και κατόρθωσαν να καθαρίσουν περίπου 1 χιλιόμετρο δύσβατου μονοπατιού! Την προσπάθεια στήριξε εμπράκτως το Ίδρυμα Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιούλη.
 
 
«Υπάρχει η βεβαιότητα ότι αυτή η διαδρομή θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για την αύξηση της επισκεψιμότητας της μοναδικής Αμανής» δήλωσε ο εμπνευστής και συντονιστής της προσπάθειας Γιώργος Χαλάτσης. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για τη διάνοιξη μιας διαδρομής που θα ξυπνήσει μνήμες στους παλιότερους και αυξάνει περεταίρω τις πεζοπορικές διαδρομές του νησιού.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου