Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Κύπρος. Στην καρδιά της πρωτεύουσας ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων 2017

 
 
Στην καρδιά της πρωτεύουσας θα διεξαχθεί και φέτος ο πρωτοποριακός Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας.
 
Στόχος του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων επιστημόνων για την έρευνα, την επιστήμη, την τεχνολογία, αλλά και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
 
Τα ανατρεπτικά αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη.
 
Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που έχει καταστεί θεσμός και διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά, είναι ανοιχτός σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να ζήσουν την απόλυτη πρόκληση μιας συναρπαστικής αναμέτρησης με μόνο σύμμαχο τον ήλιο!
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων και να εξασφαλίσουν πληροφορίες για τους κανονισμούς που διέπουν τον αγώνα, καθώς και τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα ηλιακά οχήματα, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο +357 22 208702, με email στο office.communications@cyi.ac.cy ή στην ιστοσελίδα www.cyi.ac.cy / http://www.cyi.ac.cy/index.php/component/k2/the-cyprus-institute-solar-car-challenge-2017.html .


πηγή: https://filoksenos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου