Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Κύπρος. Η Νεολαία Οικολόγων εξόρμησε στη Δρούσεια και στα γύρω χωριά

 
 
Η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) διοργάνωσε, το Σαββατοκύριακο 10-12 Μαρτίου, εκπαιδευτικό τριήμερο στο χωριό Δρούσεια της Πάφου. Την Παρασκευή και το Σάββατο επισκέφθηκε και διανυκτέρευσε στο χωριό Δρούσεια, όπου εξερεύνησε το κυκλικό μονοπάτι Σμιγιές, που είχε μέτριο βαθμό δυσκολίας. Μέσα από τη διαδρομή, τα μέλη και οι φίλοι της ΝΕ.ΟΙ. είχαν την ευκαιρία να δουν τα εγκαταλελειμμένα καμίνια από τα παλιά ορυχεία μαγνησίου, καθώς και την πανοραμική θέα του κόλπου της Λάρας.
 
Το απόγευμα του Σαββάτου, βρέθηκαν στην Κρήτου Τέρρα όπου έγινε ξενάγηση στο χωριό και στο Περιβαλλοντικό Κέντρο που υπάρχει στην περιοχή. 
 
Την Κυριακή, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το χωρίο Κανναβιού, όπου ο κύριος Τάκης Παπαχριστοφόρου, Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Δασών, έδωσε διάλεξη για το δέντρο της χρονιάς, την Ιτιά και τα αιωνόβια δέντρα της Κύπρου.
 
Τα μέλη και οι φίλοι της Νεολαίας Οικολόγων, πέρασαν ένα όμορφο Σαββατοκύριακο, στηρίζοντας τα χωριά και τις τοπικές επιχειρήσεις της ορεινής περιοχής του τόπου μας.
 
Σας περιμένουμε στην επόμενη εξόρμηση μας για να γνωρίσουμε καλύτερα τους βιότοπους της χώρας μας!

Νεολαία Οικολόγων
 
πηγή: https://filoksenos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου