Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Όχι στην πράσινη απάτη - Όχι στις Ανεμογεννήτριες στην Μάνη

 
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΗ
(epitropiagonamanis@gmail.com)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ;


Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στις 12 μ. συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ έξω από το Υπουργείο «Πολιτισμού» (Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας).
 
 
Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στη Μάνη, η οποία εκπροσωπεί συλλόγους, φορείς και 1.167 πολίτες που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων (του Γ.Παπακωνσταντίνου) του 2012, που αδειοδοτούν τα πρώτα «αιολικά πάρκα» στη χερσόνησο της Μάνης, με τις πρώτες 42 ανεμογεννήτριες από σύνολο 100 με προοπτική να ξεπεράσουν τις 217 Α/Γ, διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στο Υπουργείο «Πολιτισμού» (Μπουμπουλίνας 20-22 στο ύψος του πεζοδρόμου της Τοσίτσα όπισθεν Αρχαιολογικού Μουσείου).
 
Καταγγέλλουμε τη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου «Πολιτισμού», που με τις αποφάσεις και τις ενέργειες της, απόθεματοφύλακας της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, έχει μετατραπεί σε διεκπεραιωτή των απαιτήσεων των εργολάβων της αιολικής απάτης. Παραδίδει τη Μάνη και τα μνημεία της στους σύγχρονους κατακτητές με συνοπτικές διαδικασίας και αποφάσεις απαράδεκτες ηθικά και πολιτικά, και έωλες νομικά.


πηγή: https://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου