Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Αθήνα. Ομιλία-μάθημα: «Οι Φαρμακευτικές Χρήσεις των Φυτών»

 
Φωτό: Cyclamen grecum, ζωγραφική
απεικόνιση της κ. Νίκης Γουλανδρή, Προέδρου του
Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από το 2011 οργανώνει κάθε χρόνο σειρά ομιλιών-μαθημάτων με συμβούλους τους καθηγητές Θεοδόση Τάσιο και Φάνη Κακριδή.

Εξ αρχής οι ομιλίες είχαν σκοπό να ανιχνεύσουν και να προβάλουν την ελληνική σκέψη σε κρίσιμους τομείς, που προβληματίζουν ακόμη τον σύγχρονο κόσμο.

Αναπτύχθηκαν από αξιόλογους ομιλητές θέματα όπως «Επιστήμες, Τεχνολογία και Οικονομία στην Αρχαία Ελλάδα», «Ιστορία του Φυσικού Κόσμου», «Αριστοτέλης», «Θάλαττα – Θάλαττα».

Για το 2017 αποφασίστηκε η σειρά ομιλιών-μαθημάτων να είναι αφιερωμένη στα φυτά με γενικό τίτλο «Τα Φυτά: Από τον Θεόφραστο έως τον Λινναίο».

Παράλληλα από τις 25 Ιανουαρίου έως και τις 24 Μαΐου, οι ομιλίες θα πλαισιώνονται από Έκθεση με έργα της διάσημης Βοτανικής Ζωγράφου, Νίκης Γουλανδρή, Προέδρου του Μουσείου και μέλους της Linnean Society.

Οι ομιλίες-μαθήματα απευθύνονται στο ευρύ κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν τις ομιλίες, θα παραλάβουν Bεβαίωση Συμμετοχής από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
 
 
Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα αναπτύξουν τα παρακάτω θέματα:

3η Ομιλία – Τετάρτη 15 Μαρτίου
 
«Οι Φαρμακευτικές Χρήσεις των Φυτών» από τον Αλέξιο-Λέανδρο Σκαλτσούνη, Καθηγητή Τμήματος Φαρμακευτικής, Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών προϊόντων, ΕΚΠΑ.
e-mail: skaltsounis@pharm.uoa.gr .
 
 
4η Ομιλία – Τετάρτη 26 Απριλίου

«Οι Αισθήσεις των Φυτών, οι τεχνολογικές πρόοδοι αποκαλύπτουν το μυστικό κόσμο των φυτών» από την Ιωάννα Σουφλέρη, Μοριακή Βιολόγο, Αρθρογράφο του Βήματος, Βήμα Science.
e-mail: 
soufleri@biol.auth.gr.
 
 
5η Ομιλία – Τετάρτη 24 Μαΐου
 
«Τα Φυτά και το Παράλογο: από το μώλυ στη λαμπηδόνα» από τον Φάνη Κακριδή, ομοτ. Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.


πηγή: https://dasarxeio.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου