Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

17ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα Χρυσά της Σαντορίνης στη SantoWines

 
 
Τα τρία Χρυσά μετάλλια έφεραν τη SantoWines στην κορυφή των χρυσών διακρίσεων ανάμεσα στους παραγωγούς της Σαντορίνης στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας την υψηλή και διαχρονική ποιότητα των οίνων της Ένωσης που φέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της.

Χρυσές διακρίσεις απονεμήθηκαν στις ΠΟΠ ετικέτες Σαντορίνη Ασύρτικο 2016, Σαντορίνη Ασύρτικο Grande Reserve 2014, καθώς και στον ερυθρό φυσικώς γλυκό οίνο από λιαστά σταφύλια Κρατήρας 2002 με την εντυπωσιακή ωρίμαση 13 ετών σε δρύινα βαρέλια. Παράλληλα, δύο ακόμη Ασημένια μετάλλια για το Νυχτέρι 2016 και το Vinsanto 2010 ολοκλήρωσαν την εξαιρετική παρουσία της SantoWines στον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την ΕΝΟΑΒΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή διοργάνωση, καθήκοντα Προέδρου ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, ενώ ανάμεσα στα 42 μέλη της κριτικής επιτροπής από 24 χώρες συμμετείχαν συνολικά 5 Masters of Wine και 1 Master Sommelier. Συνολικά αξιολογήθηκαν 757 οίνοι και 26 αποστάγματα από 8 χώρες.

Η απονομή των βραβείων έγινε σε ειδικό Gala στην Αίγλη Ζαππείου, το Σάββατο 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Οινοράματος, παρουσία των κκ Μάρκου Καφούρου, Προέδρου της SantoWines, Ματθαίου Δημόπουλου, Γενικού Διευθυντή και της Οινολογικής ομάδας με επικεφαλής τον Νίκο Βαρβαρήγο.

Με ιδιαίτερη τιμή αφιερώνουμε αυτές τις διακρίσεις στα μέλη μας, όλους τους αμπελοκαλλιεργητές και αγρότες του νησιού μας για τη συλλογική προσπάθεια 70 ετών που έβαλε τα θεμέλια για τη διαφύλαξη και την προώθηση των μοναδικών στο κόσμο προϊόντων της ηφαιστειακής θηραϊκής γης.
 
 
Αναλυτικά τα μετάλλια της SantoWines στον 17ο ΔΔΟΘ:
 
ΧΡΥΣΑ
1. Σαντορίνη Ασύρτικο 2016
2. Σαντορίνη Ασύρτικο Grande Reserve 2014
3. Κρατήρας 2002
 
ΑΣΗΜΕΝΙΑ
 
4. Σαντορίνη Νυχτέρι 2016
5. Σαντορίνη Vinsanto 2010



πηγή: http://www.keosoe.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου