Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ροδάκινα, ακτινίδια και μήλα της Ημαθίας στη Fruitlogistica του Βερολίνου


Ροδάκινα, ακτινίδια και μήλα της Ημαθίας στη Fruitlogistica του ΒερολίνουΤα ροδάκινα, τα ακτινίδια και τα μήλα της Ημαθίας καθώς και το γνωστό ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας θα έχουν την τιμητική τους στην παρουσία της Ημαθίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Fruitlogistica που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στο Βερολίνο.
 
Όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την αυτοδιοίκηση, στην έκθεση θα συμμετέχουν μικρές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί.
 
Στο μεταξύ κυρίαρχη αγορά των παραπάνω προϊόντων είναι η Ρωσία ενώ γίνονται επαφές με χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και βορειοευρωπαϊκές χώρες όπως η Σουηδία.
 
Για τις επιπτώσεις του πρόσφατου κύματος κακοκαιρίας στη φετινή παραγωγή αναφέρει ότι έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές κατά τόπους στο φυτικό κεφάλαιο, ενώ γνωστοποιεί ότι ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης έχει αποδυναμωθεί πολύ και διαθέτει ελάχιστους κτηνιάτρους και γεωπόνους.
 
Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες της Ημαθίας για το επόμενο χρονικό διάστημα τονίζει ότι αυτές είναι η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας-Ημαθίας-Πέλλας, η κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού διοικητηρίου και η αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς της Κουλούρας.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου