Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ύδρα. Ημέρα φροντίδας και θεραπείας γατών από την "Υδραϊκή Κιβωτό"

 
Ημέρα φροντίδας και θεραπείας γατών από την "Υδραϊκή Κιβωτό"
 
Τo Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 η "Υδραϊκή Κιβωτός" μετά από παρακλήσεις εθελοντών για άμεση φροντίδα των γατών του νησιού, διοργάνωσε ημέρα στειρώσεων-θεραπειών. Στειρώθηκαν 24 θηλυκές γάτες και 6 αρσενικές.

Ενώ σε 11 γάτες παρασχέθηκαν από εξειδικευμένη κτηνίατρο ειδικές θεραπείες, επεμβάσεις και εξαγωγές.
 
Το πρόγραμμα αυτό επιδοτήθηκε από την “Υδραϊκή Κιβωτό” και τις δωρεές των μελών της

Το Δ.Σ. εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δωρητές τους! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές γιατρούς τους! Καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη τους!
 
Η «Υδραϊκή Κιβωτός» εκτός από φιλοζωικό έργο, έχει συμβάλει με δράσεις της και σε άλλους τομείς χωρίς ποτέ να έχει λάβει οικονομική βοήθεια. Για το δε 2017-2018 έχουν προγραμματιστεί και άλλες δράσεις.

Ευχαριστούν τον Δήμο Ύδρας για την παραχώρηση του χώρου. Επισημαίνουν δε, την ανάγκη για παραχώρηση μόνιμου χώρου, κάτι που έχουν ζητήσει από το 2014.

Δυστυχώς το παλιό κυλικείο είχε πλημμυρίσει με ό,τι επακόλουθο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Ελπίζουν ο Δήμος να κρατήσει την υπόσχεσή του και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση των δύο ποτιστρών για τα ιπποειδή. Μιας πρότασης του 2015 της «Κιβωτού» μαζί με άλλες που δεν έχουν συζητηθεί ακόμα. Όπως το στέγαστρο για τα ιπποειδή στο λιμάνι (χρόνιο αίτημα των αγωγιατών του νησιού αλλά και των επισκεπτών).


Έχουν προτείνει ως σημείο κατασκευής της πρώτης ποτίστρας, το μέρος όπου βρίσκεται η μονάδα της ΔΕΗ στον δρόμο προς το Αυλάκι, κάτω από τον μύλο της Σ. Λόρεν, όπου και υπάρχει παροχή νερού. Θεωρούν ότι η εν λόγω κατασκευή της ποτίστρας - γούρνας θα βοηθήσει παράλληλα στο πλύσιμο του σημείου, αλλά και στο πότισμα των δέντρων που φυτεύτηκαν κατά μήκος του παραλιακού δρόμου Σπηλιά-Αυλάκι.

Ως σημείο κατασκευής της δεύτερης ποτίστρας, έχουν προτείνει το μέρος δίπλα στη δεξαμενή νερού στα Καλά Πηγάδια ή στην περιοχή του παλιού ραντάρ ή όπου αλλού κρίνεται εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου