Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ευνοϊκότερες διατάξεις για τη μετακίνηση ζώων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προαναγγέλλει ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων

 
Ευνοϊκότερες διατάξεις για τη μετακίνηση ζώων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προαναγγέλλει ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων
 
Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης απάντησε στο ερώτημα των 26 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εξήγησε τι κινήσεις δρομολογούνται εκ μέρους των αρμοδίων ώστε να γίνει εφικτή και ευκολότερη στη χώρα μας η μετακίνηση ζώων συντροφιάς (αφού τώρα είναι υποχρεωτικό το κλουβί) και με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάτι που τώρα είναι ιδιαίτερα δύσκολο ειδικά για τα μεγαλόσωμα σκυλιά.

Η απάντηση του υπουργού σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργο Κυρίτση επισημαίνει τα εξής: «1. Αναγνωρίζει πως υπάρχει η δυνατότητα για ευνοϊκότερες διατάξεις του ισχύοντος νόμου, μέσω ρυθμίσεων στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τους Κανονισμούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

2. Ενημερώνει πως ο ΟΑΣΑ σύστησε Ομάδα Εργασίας, η οποία θα προτείνει λύσεις για την ευκολότερη μεταφορά των κατοικιδίων, λαμβάνοντας υπόψη το σχετικό νομικό πλαίσιο άλλων ευρωπαϊκών χωρών και πόλεων».

«Επομένως, βλέπουμε ότι το ζήτημα αυτό για πρώτη φορά οδεύει προς την επίλυσή του. Απώτερος σκοπός μας είναι να εξυπηρετείται το σύνολο του επιβατικού κοινού κι επιτέλους και οι συμπολίτες μας - ιδιοκτήτες κατοικιδίων, τους οποίους πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψη» επισημαίνει ο κ. Κυρίτσης.

Θυμίζουμε ότι για το ίδιο θέμα συνάντηση με τον κ. Σπίρζη είχαν πραγματοποιήσει και εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας που εξήγησαν στον υπουργό τον περασμένο Δεκέμβριο ότι οι αλλαγές προς το χειρότερο
οι οποίες έγιναν το 2015 στον κανονισμό δικαιωμάτων επιβατών δυσκολεύει τη ζωή κηδεμόνων - ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, οι οποίοι δεν διαθέτουν Ι.Χ. και πως αυτό είναι κατά παράβαση των όσων ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου