Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Δημόσιος χώρος - Βέροια. Σουλουπώνεται η Πλατεία Ωρολογίου - Μπαίνουν παρτέρια και παίρνει μπρος το συντριβάνι

 
 
Και αν έχουν ακουστεί παράπονα για τη σημερινή εικόνα της πλατείας Ωρολογίου από την πλειοψηφία των πολιτών της Βέροιας. Μια πλατεία «θύμα» της περιβόητης ανάπτυξης, που περνώντας από πάνω της, «θέρισε» το πράσινο και την ομορφιά, αφήνοντας ένα απέραντο τσιμέντο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα δυο συντριβάνια που δημιουργήθηκαν είναι ανενεργά λόγω μηχανολογικών προβλημάτων, γεμάτα σκουπίδια και πέτρες, καλωδιώσεις...
 
Μια κίνηση σουλουπώματος της ταλαιπωρημένης αυτής πλατείας κάνει ο δήμος, φέροντας προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο μια πρόταση παρέμβασης και διαμόρφωσης τμημάτων της. Συγκεκριμένα, θέλει να θέσει ξανά σε λειτουργία το ένα συντριβάνι, να απομακρύνει τις πέτρες και να στρώσει πλακάκι, ενώ το δεύτερο συντριβάνι και το χώρο που προοριζόταν για να στηθεί η στήλη του Ρολογιού, σκοπεύει να τους μετατρέψει σε παρτέρια.
 
 
Αναλυτικά το εισηγητικό της πρότασης:
 
«Η πλατεία Ρακτιβάν - Ωρολογίου απέκτησε την σημερινή της μορφή, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη των Καθηγητών Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ κου Νίκου Καλογήρου και κου Κώστα Μανωλίδη και χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα ΕΠΤΑ το 2008.
 
Στο χώρο της πλατείας υφίστανται δύο σιντριβάνια που στην παρούσα χρονική στιγμή είναι ανενεργά, λόγω μηχανολογικών προβλημάτων και χρίζουν συντήρησης. Η όψη των άδειων σιντριβανιών υποβαθμίζει την γενική εντύπωση της πλατείας. Με σκοπό την αισθητική βελτίωση του χώρου της πλατείας προτείνονται οι επεμβάσεις που αναφέρονται παρακάτω.
 
Δεδομένου ότι η διαμόρφωση της πλατείας, έγινε μετά από έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, οποιαδήποτε τροποποίηση - διαφοροποίηση της, θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
 
Για τους ανωτέρω λόγους προτείνεται όπως ο Δήμος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του προβεί:
 
1. Στο σιντριβάνι Α όπως εμφανίζεται στο συνημμένο απόσπασμα χάρτη, σε εργασίες συντήρησης των αντλιών και μετά στην συλλογή, απομάκρυνση και αποθήκευση των πετρών σε δημοτικό χώρο (χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων) για μελλοντική χρήση και επένδυση της δεξαμενής με κατάλληλα πλακίδια.
2. Στο σιντριβάνι Β όπως εμφανίζεται στο συνημμένο απόσπασμα χάρτη, σε εργασίες συλλογής, απομάκρυνσης και αποθήκευσης των πετρών σε δημοτικό χώρο (χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων) για μελλοντική χρήση και επίχωση με χώμα και φύτευση ουσιαστικά διαμορφώνοντας το τμήμα αυτό σε παρτέρι.
3. Στο χώρο Γ πέριξ της βάσης η οποία προοριζόταν για τοποθέτηση στήλης ρολογιού, ομοίως όπως στο σιντριβάνι Β.



πηγή: http://www.veriotis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου