Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Κέρκυρα. Θέλουν «μέτωπο αντίστασης» για Ερημίτη

 
Θέλουν «μέτωπο αντίστασης» για Ερημίτη
Φωτογραφία από την πρόσφατη κινητοποίηση
για την έλευση των επενδυτών στο νησί
Κοινή σύσκεψη εκπροσώπων φορέων, κινημάτων και συλλογικοτήτων του νησιού με θέματα τις εξελίξεις στον «Ερημίτη», τις επιχειρούμενες αποκρατικοποιήσεις στην Κέρκυρα και τις δυνατότητες κοινών κινηματικών πρωτοβουλιών και δράσεων για την αντιμετώπιση τους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε διάλογος, τόσο με τις εξελίξεις στην υπόθεση του «Ερημίτη» τις σχετικές μετά την επίσκεψη της N.C.H. Capital, όσο και στο γενικότερο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων στο νησί.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κίνησης πολιτών «Ερημίτη Πλους Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων Βορείου Στενού Κέρκυρας», κατατέθηκαν απόψεις που όλες συγκλίνουν στο ότι:

«1) Σύντομα η Κέρκυρα θα βρεθεί στη δύνη των αποκρατικοποιήσεων, και ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση του Ερημίτη, του αεροδρομίου, του λιμανιού, του ψυχιατρείου, των αλυκών της Λευκίμης, του Καστέλο, της Λίμνης Κόλλα και κάθε δημόσιου αγαθού πρέπει να γίνει και να είναι κοινός αγώνας όλων.
 
2) Η δημιουργία ενός ενιαίου παν-Κερκυραϊκού μετώπου αντίστασης μόνο, είναι ικανή να αποτρέψει αυτές τις δυσμενείς για το νησί μας και το λαό του εξελίξεις και ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει κοινό στόχο όλων των φορέων, κινημάτων και συλλογικοτήτων του νησιού που αντιστέκονται.

Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε:

1) Να ξεκινήσουν άμεσα πρωτοβουλίες από το Σύλλογο Ερημίτη, για μια ευρείας κλίμακας προσπάθεια ενημέρωσης του Κερκυραϊκού λαού, για τις συνέπειες των αποκρατικοποιήσεων στο περιβάλλον, στην τοπική ανάπτυξη, στην οικονομία του νησιού, στις εργασιακές σχέσεις, στις θέσεις εργασίας και στην ποιότητα ζωής των πολιτών του, με επιστημονική τεκμηρίωση και αυτές οι κινήσεις να υποστηρίζονται ενεργά από όλους τους φορείς.

2) Σε υλοποίηση της απόφασης, ο σύλλογος «Ερημίτη Πλους Περιβαλλοντική προστασία Ακτίων Βορείου Στενού Κέρκυρας» θα απευθύνει πρόσκληση σ’ όλους τους φορείς για συνδιοργάνωση (αρχικά) μιας ημερίδα στην Πόλη της Κέρκυρας, στα μέσα του Φλεβάρη, με τη συμμετοχή, αναγνωρισμένων για το κύρος τους και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, επί των θεμάτων, επιστημόνων.

Ο χώρος και η ημερομηνία θα ανακοινωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

3) Κοινή απαίτηση όλων είναι η Περιφέρεια και ο Δήμος να μπουν σ’ αυτόν τον αγώνα μπροστά και πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά στα πλαίσια των αποφάσεων των συμβουλίων τους και των δεσμεύσεων τους».

Σημειώνεται ότι η κοινή σύσκεψη είχε συναποφασιστεί, την προηγούμενη Πέμπτη, στην παράσταση διαμαρτυρίας των συλλογικοτήτων και φορέων για την επίσκεψη της N.C.H.Capital στην Κέρκυρα.

Παραβρέθηκαν οι:

Ηλίας Μιχαλαρέας, πρωτοβουλία για την προστασία του ψυχιατρείου.
Βούλα Μπούκα, Σύλλογος Περιβάλλοντος Κέρκυρας.
Βέρα Κορωνάκη, Ριζοσπαστική οικολογία.
Ελένη Μιχαλά, Σύλλογος Δασκάλων Κέρκυρας.
Θόδωρος Μαυρωνάς, πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Σινιών.
Αντώνης Αθηναίος, μέλος Δ.Σ. συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Κέρκυρας.
Πελάης Σταμάτης, πρόεδρος συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.
Παναγιώτης Παναγιώτου, Πολιτιστικό Εναλλακτικό Εργαστήρι.
Μαρίνα Ράπτη, ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
Νίκος Πέρρος, Ανοιχτή αγωνιστική κίνηση για τη διάσωση του Ίσσου.
Ευγένιος Ραψομανίκης, πρόεδρος οδοντιατρικού συλλόγου Κέρκυρας.
Νίκος Περδικομάτης, κίνημα ΚΕΡΟΣ.
Γιάννης Πελάης, Castelo Mibelli
Γιώργος Ραιδεστινός, Αντιδήμαρχος Κέρκυρας.
Στέφανος Σαμοϊλης, πρώην Βουλευτής.
Κων/νος Τάσσος, εκπρόσωπος ΛΑ.Ε
Γιάννης Γαρνέλης, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Σινιών.
Μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιώπης.
 
Τα μέλη του Δ. Σ. του συλλόγου,
«Ερημίτη Πλους Περιβαλλοντική Προστασία
Ακτίων Βορείου Στενού Κέρκυρας»
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου