Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ηράκλειο. Εξερευνώντας το κρασί ... part 2!


κόκκινο κρασίΓια δεύτερη χρονιά στο Ηράκλειο, το ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival
 
Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis, το ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival.

To διήμερο Festival περιλαμβάνει πλούσιες γευσιγνωσίες οίνου, αποσταγμάτων, αφρωδών ποτών και σαμπάνιας, πρόγραμμα εξειδικευμένων σεμιναρίων για επαγγελματίες και οινόφιλους, καθώς και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Στο φετινό festival, πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος Champagne Breakfast στις 11.00 το πρωί της Κυριακής, το οποίο αποτελεί μια ιδιαίτερα διαδεδομένη τάση στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Από τις 11.00 το πρωί στις 29 Ιανουαρίου και για μία ώρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν κορυφαίας ποιότητας σαμπάνια, με τη συνοδεία snacks σολομού, κρουασάν, καθώς και πολλών ακόμα γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, το βράδυ του Σαββάτου είναι αφιερωμένο στο Secret Party. Μετά τα σεμινάρια και τις γευσιγνωσίες της πρώτης ημέρας, λίγοι εκλεκτοί που θα προλάβουν να εξασφαλίσουν εισιτήριο, συμμετέχουν σε ένα πάρτυ γεμάτο μυστήριο, οι λεπτομέρειες του οποίου θα ανακοινωθούν μία μόλις ώρα πριν την έναρξη του.

Στο φετινό Festival πραγματοποιείται επίσης ο τελικός του Dinapoja Cocktail Challenge, του πρώτου διαγωνισμού Cocktail που έχει τη βάση του στο Mediterranean Bartending μέσα από τη χρήση αγνών υλικών της κρητικής γης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2810282800, στη facebook page OINOTEKA – Experience Quality και στην Κάβα ΟΙΝΟΤΕΚΑ, στην οδό Γερωνυμάκη 4 – 6.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


11.00 – 20.00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα για οινόφιλους και επαγγελματίες. Ανοιχτό Cocktail Bar. Coffee Spot. OINOTEKA INFO DECK.
11.30 – 13.00: Σεμινάριο γευσιγνωσίας για την τέχνη του Blending. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν μετά το σεμινάριο, μία αριθμημένη συλλεκτική φιάλη Blend κρασιού, το οποίο θα δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.
14.30 – 16.00: Το Food & Wine Pairing σε πραγματικό χρόνο. Σε συνεργασία με την Taste Academy οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν και βιώνουν την εμπειρία ταιριάσματος γεύσεων με το κρασί.
17.00 – 19.00: Η Ιταλία με τα Aperitivo της έρχονται στο χώρο του OINOTEKA Wine Exploring Festival, μέσα από ένα σεμινάριο πραγματική … μαγεία.
22.00: ΟΙΝΟΤΕΚΑ Secret Party. Για μία ακόμα χρονιά, το νούμερο 1 Secret Party στην πόλη έχει υπογραφή. Εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός θέσεων για λίγους σε έναν χώρο – έκπληξη που ανακοινώνεται με γραπτό μήνυμα, μόλις μία ώρα πριν την έναρξη του πάρτυ.
 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11.00 – 20.00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα για οινόφιλους και επαγγελματίες. Ανοιχτό Cocktail Bar. Coffee Spot. OINOTEKA INFO DECK.
11.00 – 12.00: Champagne Breakfast. Η διαρκώς αυξανόμενη τάση του «πρωινού» σε συνδυασμό με Αφρώδεις Οίνους, έρχεται στο OINOTEKA Wine Exploring Festival. Από τις 11.00 το πρωί και για μία μόνο ώρα, η Διεθνής τάση γίνεται μέρος του Festival με κορυφαίας ποιότητας αφρωδών οίνων και πλούσια εδέσματα, αλμυρά και γλυκά για τη συνοδεία των ποτών. Το πιο ιδιαίτερο πρωινό του κόσμου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κρήτη στο ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival.
12.00 – 14.00: Αμέσως μετά το Champagne Breakfast, ακολουθεί ξενάγηση στο χώρο των αφρωδών οίνων και της βασίλισσας σαμπάνιας. Πλούσιες γευστικές δοκιμές αφρωδών οίνων, αλλά και της πολυβραβευμένης σαμπάνιας Charles Heidsieck.
15.00 – 16.30: Ένα πλούσιο σεμινάριο για τη διαρκώς αυξανόμενη τάση των ροζέ κρασιών και το κατάλληλο ταίριασμα τους με γλυκές και αλμυρές γευστικές επιλογές.
18.00 – 20.00: Dinapoja Cocktail Challenge. Ο μεγάλος τελικός! Οι finalist του πρώτου διαγωνισμού ανάδειξης της τάσης του Mediterranean Bartending μέσα από τη χρήση υλικών της κρητικής γης, διαγωνίζονται για την πρώτη θέση.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου