Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

GAIA… πυρί μειχθήτω

 
ΟΣΔΕ (1)
 
Σε κατάσταση πανικού το GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, αντιδρά με σπασμωδικές κινήσεις στην πρωτοβουλία δημιουργίας νέου Φορέα Συντονισμού, που θα απαλλάξει τους αγρότες από την έναντι αδρής αμοιβής «προστασία» που τους παρέχει!
 
Η ανακοίνωση της εταιρίας GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ, η οποία αναπαράχθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ» (στην οποία σημειωτέον συμμετέχει ο μεγαλομέτοχος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ με μεγάλο ποσοστό) και μάλιστα υπό τον παραπλανητικό τίτλο «εκτός διαχείρισης ΟΣΔΕ η Ένωση Αγρινίου και ο ΑΣ Λιβαδειάς ΑΙΧΜΕΑΣ», τον οποίο ανασκεύασε μετά από έντονη διαμαρτυρία μας, είναι προφανές, ότι αποτελεί σπασμωδική ενέργεια των εκπροσώπων της ενόψει συγκρότησης νέου Φορέα Συντονισμού για τις αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης (δηλώσεις ΟΣΔΕ), στην ίδρυση της οποίας πρωτοστατεί ο συνεταιρισμός μας «Ένωση Αγρινίου», μαζί με άλλους συνεταιριστικούς φορείς, προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα των παραγωγών από τις υπέρογκες αμοιβές που επιβάλει και εισπράττει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ.
 
Για να καταδειχθεί δε η κατάσταση που επικρατεί με το ισχύον καθεστώς εκτέλεσης του παραπάνω έργου υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης ΟΣΔΕ, αναφέρουμε ενδεικτικά, ότι μόνο οι αγρότες της Αιτωλ/νίας επιβαρύνονται ετησίως με την καταβολή ποσού 500.000,00 Ευρώ περίπου, ενώ τα συνολικά έσοδα του Φορέα Συντονισμού, δηλαδή της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ φθάνουν στο ποσό των 8.000.000,00 Ευρώ περίπου ετησίως, τα οποία δεν γνωρίζουμε, ούτε πως διατίθενται, ούτε που καταλήγουν, ούτε πώς και που επενδύονται.
 
Ο συνεταιρισμός μας ως διάδοχος της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου», ιδρυθείσης το έτος 1932 και λειτουργούσης έκτοτε ανελλιπώς και με επιτυχία μέχρι σήμερα, ταγμένος στην υπηρεσία των αγροτών της περιοχής του, ήταν υποχρεωμένος να αντιδράσει στους καθαρά εμπορικούς και κερδοσκοπικούς σκοπούς της εταιρίας, τους οποίους εξάλλου και η ίδια ομολογεί σε εξώδικη δήλωση που κοινοποίησε στον συνεταιρισμό μας και σε συνεταιρισμούς που μετέχουν στην πρωτοβουλία συγκρότησης του νέου Φορέα Συντονισμού.
 
Ο Συνεταιρισμός μας, είναι μέτοχος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ και συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη των καταστατικών σκοπών της, που ήταν κυρίως και προεχόντως η εξυπηρέτηση των αγροτών, με την παροχή της τεχνογνωσίας των στελεχών του, αλλά και της εμπειρίας του σχεδόν ενός αιώνα λειτουργίας και των 20 ετών στον συγκεκριμένο τομέα καταβολής των ενισχύσεων, εν αντιθέσει με το GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, που μετρά μόλις τρία χρόνια ζωής. Όταν όμως διαπιστώσαμε ότι η εταιρία αποσκοπούσε πρωτίστως στο οικονομικό όφελος, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα των παραγωγών, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς.
 
Προκειμένου δε, να διασκεδαστεί κάθε εντύπωση που επιδιώκεται να δημιουργηθεί με την παραπάνω παντελώς ασαφή ανακοίνωση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ, η οποία σκόπιμα αναπαράχθηκε κατά παραπλανητικό τρόπο και σε αγαστή συνεργασία από την παραπάνω ηλεκτρονική έκδοση της εν λόγο εφημερίδας, δηλώνουμε ότι οι αγρότες που εξυπηρετούνται από τον συνεταιρισμό μας, δεν έχουν κανένα λόγο ανησυχίας από τον παραπάνω παραπλανητικό και παραπειστικό τίτλο του δημοσιεύματος, αφού με βάση την υπ. αρίθμ. 274/38602 υπουργική απόφαση έχει πιστοποιηθεί από τους πρώτους ως φορέας υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης, πρωταγωνιστώντας στην καινοτομία των υπηρεσιών που προσφέρει και στην εξυπηρέτηση των αγροτών και καμία GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ δεν μπορεί να ανακαλέσει την πιστοποίηση αυτή.
 
Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ γνωστοποιεί ότι ο υπό ίδρυση νέος Φορέας Συντονισμού θα αναλάβει με ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος την πλήρη διεκπεραίωση του έργου.
 
Οι αγρότες γνωρίζουν ποιοι είναι στο πλευρό τους και επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουν τίποτα να τους φοβίζει ή να τους ανησυχεί. Δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες», δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και δεν πρόκειται να ανεχθούν καταστάσεις σε βάρος τους, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν θέματα ζωτικής σημασίας για το επάγγελμά τους.
 
Για τα όσα δε παραπλανητικά διέδωσε με την ανακοίνωσή της η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ και αναπαρήγαγε με το δημοσίευμα η παραπάνω ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σε βάρος του συνεταιρισμού μας, επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.


πηγή: http://www.e-ea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου