Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Τι συμβαίνει και ξεβράζει νεκρές χελώνες και φλαμίνγκο στις παραλίες του Θερμαϊκού;

 
2401xelones 1
 
Πλέον το φαινόμενο νεκρών χελωνών στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού έχει γίνει σύνηθες... Ολο και μεγαλύτερος αριθμός καρέτα καρέτα ξεβράζονται, με τους ειδικούς να αναζητούν τα αίτια. Να σημειώσουμε πως το μυστήριο παραμένει, καθώς αν δε γίνει νεκροψία – νεκροτομή, εντός 24 ωρών από την ώρα θανάτου, το καλοκαίρι και εντός 48 ωρών, τον χειμώνα κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί με ασφάλεια.
 
2401xelones 6
 
Όσον αφορά τις συχνότερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι χελώνες στις ελληνικές θάλασσες, σχετίζονται με την οικολογική υποβάθμιση των οικοσυστημάτων που τις φιλοξενούν. Παράλληλα, ρόλο παίζει η κλιματική αλλαγή, οι τραυματισμοί από ταχύπλοα και η παγίδευση σε αλιευτικά εργαλεία.
 
2401xelones 4
 
Εκτός όμως από τις χελώνες και τα διάφορα πτηνά, τις τελευταίες μέρες, υπάρχουν στις ακτές του Θερμαϊκού και νεκρά φλαμίνγκο. Τα ροζ φοινικόπτερα, που προτιμούν τους παράκτιους υγρότοπους, σταμάτησαν το ταξίδι τους στις παραλίες της Θεσσαλονίκης, με πιο πιθανή αιτία θανάτου το δριμύτατο κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε τη χώρα το τελευταίο διάστημα, και οδήγησε σε υποσιτισμό των πτηνών.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου