Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας διεθνώς

 
 
Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Marketing του Ν. Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο προβολής του προορισμού και της τοπικής γαστρονομίας προχωράει σε στρατηγικές κινήσεις και συνέργειες για το καλύτερη δυνατή προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας διεθνώς.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εξειδικευμένο γαστρονομικό ταξίδι εξοικείωσης – Press trip του έγκριτου διεθνή ταξιδιωτικού δημοσιογράφου και συγγραφέα της USA Today, Eric Grossman, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για την διαμονή του.

Η πρώτη επαφή του κυρίου Grossman με την πόλη έγινε μέσα από την ξενάγησή του στις κλειστές τοπικές αγορές τροφίμων της πόλης Καπάνι, Μοδιάνο, κλπ., καθώς και στην δοκιμή τοπικών παραδοσιακών γεύσεων της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ημέρα, επισκέφτηκε το Οινοποιείο & το Μουσείο του Κτήματος Γεροβασιλείου, όπου συνάντησε τον ιδιοκτήτη κο Βαγγέλη Γεροβασιλείου και γεύτηκε τις ιδιαίτερες ποικιλίες των μακεδονικών κρασιών.

Στο ημερήσιο εκπαιδευτικό ταξίδι του στην Μακεδονική κουζίνα, με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, επισκέφτηκε τοπικό τυροκομείο και γνώρισε την διαδικασία της παρασκευής της φέτας, είδε και συμμετείχε στην προετοιμασία του γύρου, γεύτηκε πατσά και μαγειρίτσα και τέλος γνώρισε την παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα στον γυναικείο συνεταιρισμό του Αγίου Αντωνίου.

Στο Ετήσιο Συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, σύσσωμοι οι φορείς τόνισαν τη σημαντικότητα των κοινών δράσεων για την καλύτερη δυνατή προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας και την συμβολή της στην τουριστική προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα στο συμπόσιο συμμετείχαν η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing του Ν.Θεσσαλονίκης & Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς, ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής και το Thessaloniki Convention Bureau.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου