Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Μεγάλες ζημιές από τον παγετό

 
%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%82
 
Ξεκίνησαν οι αναγγελίες στον ΕΛΓΑ - Έντονη ανησυχία στους παραγωγούς και για το φυτικό κεφάλαιο
 
Με ζημιές ξεκίνησε το 2017 για τους παραγωγούς όλης της χώρας, σαφώς και της Αιτωλοακαρνανίας, όπου ο ισχυρός παγετός που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες έχει παντελώς καταστρέψει ότι είχε απομείνει από τις καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελιάς, αλλά και των κηπευτικών, υπαίθριων και όχι μόνο. Εκφράζονται εύλογες ανησυχίες, μάλιστα, ότι ο ισχυρός παγετός που σχηματίζεται κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, συνέπεια των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της υψηλής υγρασίας, έχει επηρεάσει τα δέντρα, κάτι που θα φανεί, όμως, το επόμενο διάστημα.
 
Στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο έχουν ήδη γίνει δεκάδες δηλώσεις από ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, ο αριθμός των οποίων αναμένεται κατακόρυφα να αυξηθεί το επόμενο διάστημα.
 
Να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί έχουν προθεσμία 15 ημερών απ’ την εκδήλωση της καταστροφής, για να κάνουν την αναγγελία. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ και να έχουν βεβαίως πληρώσει την ασφάλιση, να έχουν καταβάλει την εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ. Να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις ζημιάς στο φυτικό κεφάλαιο, ακολουθείται η πολύπλοκη και χρονοβόρος διαδικασία των ΠΣΕΑ, πράγμα που μόνο απογοήτευση γεμίζει τους αγρότες.


πηγή: http://www.e-ea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου