Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Γίνε Υπεύθυνος Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας!

 
 
Έχεις κοντά σου μια Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά της Ελλάδας (IBA - Important Bird Area), την οποία επισκέπτεσαι συχνά και για την οποία ενδιαφέρεσαι; Τότε θα μπορούσες να την αναλάβεις και να κάνεις κάτι για αυτήν μέσα από το Δίκτυο των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας (IBA Caretakers);

Κάθε χρόνο το Δίκτυο των IBA Caretakers επεκτείνεται σε νέες περιοχές και αναζητά νέους εθελοντές, οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν στην παρακολούθηση και προστασία μιας από τις 208 περιοχές ΙΒΑ.
 
Φέτος θα πραγματοποιηθούν 2 εκπαιδευτικά σεμινάρια:
 
Α) στις 10-12/2/2017 στην Άνδρο όπου θα επικεντρωθούμε στα θαλασσοπούλια και επομένως σε παράκτιες και νησιωτικές ΙΒΑ.
Β) τον Απρίλιο - Μάιο 2017 σε ΙΒΑ της κεντρικής ή βόρειας Ελλάδας (θα ανακοινωθεί).

Εάν σε ενδιαφέρει να μπεις στο δίκτυο,
δήλωσε συμμετοχή μέχρι τις 30/1/2017!

Το σεμινάριο είναι διήμερο και απευθύνεται σε όλους τους ΙΒΑ Caretakers, νέους και παλιούς. Την 1η μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει το θεωρητικό κομμάτι, που αφορά σε γενικές γνώσεις ορνιθοπανίδας, σημαντικών περιοχών για τα πουλιά, θεσμικού πλαισίου, αναγνώρισης ενδιαιτημάτων, ενώ η 2η μέρα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη στο πεδίο για παρατήρηση πουλιών, αλλά και για την πραγματοποίηση άσκησης πεδίου για την αναγνώριση απειλών που αντιμετωπίζουν οι βιότοποι και τα είδη, την καταγραφή ειδών και πληθυσμών, την εκπαίδευση στη συμπλήρωση των πρωτοκόλλων και την συνολική επόπτευση της περιοχής.
 
Η Ορνιθολογική καλύπτει τα έξοδα διαμονής και διατροφής. Έξοδα μετακίνησης καλύπτονται μερικώς ανάλογα με την τοποθεσία του σεμιναρίου. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Για άμεση επικοινωνία: Δανάη Πορτόλου (dportolou@ornithologiki.gr), Συντονίστρια Δικτύου Υπευθύνων Παρακολούθησης ΣΠΠΕ.


πηγή: http://www.ornithologiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου