Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Καυσόξυλα έγινε το ιστορικό κυπαρίσσι της πλατείας του Άργους

 
kuparisi_argos
 
Το ιστορικό κυπαρίσσι της πλατείας του Αγίου Πέτρου δεν υπάρχει πια, έγινε καυσόξυλα… Επί δύο ώρες το πρωί της Τρίτης 3 Ιανουαρίου, συνεργείο το υλοτόμησε, εξαφανίζοντας παράλληλα και ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του Άργους.

Οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της πλατείας καλύφθηκαν από του ήχους του βενζινοπρίονου και μια μυρωδιά κυπαρισσόξυλου διαχύθηκε στην ατμόσφαιρα. Κάποιοι γέροντες παρακολουθούσαν συγκινημένοι και πολλές φορές εκφράστηκαν εναντίον του Δημάρχου που από το παράθυρο του Δημαρχείου παρακολουθούσε το κόψιμο του δέντρου που από τις υπηρεσίες χαρακτηρίστηκε επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως αναφέρει το
argolika.gr, το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών έχει πάρει απόφαση για το κόψιμό του «λόγω επικινδυνότητας», ωστόσο έπειτα από επιτόπιο έλεγχο που έκανε ο καθηγητής Δασολογίας του ΑΠΘ Θεοχάρης Ζάγκας είχε αναφέρει ότι η κλίση που είχε το κυπαρίσσι ήταν απόλυτα φυσιολογική και πως για μεγαλύτερη σιγουριά υπήρχε τρόπος υποστήριξής του… Στο ίντερνετ είχε γίνει συγκέντρωση 2.000 και πλέον υπογραφών από πολίτες οι οποίοι ζητούσαν να μην κοπεί το δέντρο, το οποίο είχε φυτευτεί από τον αγωνιστή Δημήτριο Καλλέργη γύρω στο 1830.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου