Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μαγνησία. Σύντομα στην αγορά το «μέλι των Κενταύρων» από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς


Σύντομα στην αγορά το «μέλι των Κενταύρων» από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΖαγοράςΣτις προθήκες καταστημάτων, σε όλη την επικράτεια, αναμένεται τις επόμενες ημέρες το επονομαζόμενο και ως μέλι του Κένταυρου Χείρωνα, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, η αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Δέσποινα Βαρούτα.
 
Η κ. Βαρούτα, η οποία, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα στη Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, αναφέρθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη δημιουργία του, αλλά και στις επόμενες κινήσεις του Συνεταιρισμού εν μέσω της κρίσης.

Το «μέλι των κενταύρων», δηλαδή το πετιμέζι από φιρίκια, όπως εξήγησε η κ. Βαρούτα είναι ένα προϊόν που παρασκευάζεται και συσκευάζεται με τα ΠΟΠ φιρίκια «ZAGORIN» σε αποκλειστική συνεργασία με τα παραδοσιακά εργαστήρια του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.
 
Η αντιπρόεδρος του Α.Σ. Ζαγοράς πρόσθεσε ότι «τo πετιμέζι είναι 100% φυσικό προϊόν από φιρίκια που φτιάχνεται χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών και ζάχαρης. Τα φιρίκια είναι ποικιλία μήλων υψηλής διατροφικής αξίας. Το πετιμέζι συγκεντρώνει τα περισσότερα χαρακτηριστικά του μήλου, καθώς ένα μέρος πετιμέζι προέρχεται από δέκα μέρη χυμό μήλου.
 
Το σκούρο αυτό παχύρευστο ελιξίριο είναι γνωστό ως «το μέλι των Κενταύρων» και αποτελεί γλυκαντική ουσία γνωστή στους ανθρώπους εδώ και αιώνες. Αποτελούσε το παραδοσιακό γλυκαντικό σε κάθε σπίτι, μέχρι που εξοστρακίστηκε από τη ζάχαρη. Το εξαιρετικό του άρωμα και οι θεραπευτικές του ιδιότητες ήταν αυτά που έκαναν το πετιμέζι μία συνηθισμένη τροφή για τα παιδιά, αλλά και ένα ευχάριστο «φάρμακο» για τον ερεθισμένο λαιμό».
 
Το επόμενο βήμα του Α.Σ. Ζαγοράς είναι η παραγωγή τσιπς από μια συγκεκριμένη ποικιλία μήλου, τα οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τους διαβητικούς, ενώ από τις αρχές του νέου έτους ο Α.Σ. Ζαγοράς αναμένεται να κυκλοφορήσει χυμό μήλου στην αγορά από τα μήλα ZAGORIN.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου