Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Στους τέσσερις τόνους αναμένεται η φετινή παραγωγή του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών


Στους τέσσερις τόνους αναμένεται η φετινή παραγωγή του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Στους τέσσερις τόνους αναμένεται να διαμορφωθεί η φετινή παραγωγή κρόκου, του χρυσαφιού της Δυτικομακεδονικής γης, όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης Νίκος Πατσιούρας σημειώνοντας ότι την τελευταία πενταετία οι καλλιεργούμενες εκτάσεις έχουν αυξηθεί κατά 100% φτάνοντας για φέτος τα 5500 στρέμματα, έναντι 2000 στρεμμάτων που ήταν τα τελευταία χρόνια.
 
Ο κ. Πατσιούρας υπογράμμισε ότι η τελική τιμή του προϊόντος διαμορφώνεται σε ένα χρηματιστήριο κρόκου. που εν πολλοίς εξαρτάται και από το ύψος παραγωγής και στο Ιράν, ενώ η περσινή τιμή για τον Κρόκο Κοζάνης διαμορφώθηκε στα 1330 ευρώ για τον συμβατικό κρόκο και στα 1450 στον βιολογικό.
 
Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Πατσιούρας, η χρήση του Κρόκου εισχώρησε στην τοπική κουζίνα και στο θεραπευτικό τομέα της περιοχής φτάνοντας στα 900 κιλά, δίνοντας περαιτέρω κίνητρα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την εν λόγω καλλιέργεια.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου