Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Μικρή αγγελία (αν δεν είστε χελιδόνι μη διαβάζετε το ποστ αυτό)

 
x1
 
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας είναι στη διάθεση σας για να προετοιμαστείτε με όλη την άνεση σας για το μεγάλο ταξίδι σας για νότια. Διαθέτουμε πληθώρα από εκλεκτές κολώνες με πέντε σειρές στιβαρά σύρματα ώστε να καθαρίσετε το σύστημα πλοήγηση σας, τα εσωτερικά από τις φτερούγες σας και το λαιμό σας, να γνωριστείτε με αλλά χελιδόνια και να ανταλλάξετε εμπειρίες, να κοιμηθείτε να προετοιμαστείτε ψυχολογικά για το μακρύ σας ταξίδι. Και φυσικά έχουμε κάτι που λίγοι μπορούν να σας προσφέρουν. Τα σύρματα μας απέχουν μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα, όπου θα κάνετε τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από το νερό και θα εξοικειωθείτε με την πτήση πάνω από τη θάλασσα. Ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 50 χελιδονιών. Από τις θέσεις Α’ σειράς με θεά και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα υπάρχουν πολύ λίγες ελεύθερες θέσεις, προλάβετε!

Υ.Γ. Πολύς κόσμος νομίζει ότι τα χελιδόνια έχουν φύγει, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Αρχές Σεπτεμβρίου, λίγο πριν το μεγάλο ταξίδι μετανάστευσης που θα κάνουν προς την νότια Αφρική για να βγάλουν αξιοπρεπώς τον χειμώνα, φεύγουν από την ενδοχώρα όπου είχαν τις φωλιές τους και συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες σε διάφορα σημεία κοντά σε θάλασσα και εκεί προετοιμάζονται για κάνα δεκαήμερο για την αναχώρηση. Στα σμήνη αυτά τα περισσότερα χελιδόνια ανήκουν στα γεννηθέντα τη χρονιά αυτή, έτσι είναι η πρώτη φορά που θα κάνουν την πτήση των 10.000 περίπου χιλιομέτρων και τα μισά από αυτά δεν θα τα καταφέρουν να φτάσουν ποτέ. Οι απώλειες αυτές έχουν σχέση με τη μεγάλη διάρκεια του ταξιδιού, (πάνω από 5 βδομάδες), τις καιρικές συνθήκες, όπως καταιγίδες ή ισχυρούς ανέμους, την επίθεση από άλλα αρπακτικά πουλιά και φυσικά το ότι έχουν να περάσουν μια μεσόγειο και μια έρημο Σαχάρα, όπου θα δυσκολευτούν πολύ να κάνουν κάποια ανάπαυλα. Θεωρούνται από τα ικανότερα πουλιά στις δυνατότητες πτήσης και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα μέχρι 150 χιλιόμετρα την ώρα. Ταξιδεύουν μέρα σε χαμηλό υψόμετρο και τρέφονται με έντομα ενώ πετούν.
 
Η παραλία στην τελευταία φωτο είναι η παραλία που χρησιμοποιούν για εξάσκηση τα χελιδόνια και είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της δυτικής Ελλάδας. Ερημική (στα όρια της ιδιωτικής) μιας και θέλει λίγο περπάτημα μέχρι εκεί.
 
 
x3
 
x4
 
x5
 
x6
 
x8
 
x9
 
x11
 
x10
 
x12
 
x13
 
x14
 
x7
 
x15
 
x16
 
x17
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου