Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Η Καρδίτσα επιμένει οικολογικά

 
oikologiki-2
 
Στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Καρδίτσα λόγω της 16ης Οικολογικής Γιορτής που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Η Γιορτή οργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Αργιθέας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DirectΚαρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Το πρωί της Παρασκευής 23/9 την ΄΄τιμητική΄΄ τους είχαν τα παιδιά τα οποία είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε τρεις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά στο άλσος του Παυσιλύπου. Πιο αναλυτικά, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες ΔΟΠΑΚ παρουσίασαν τη δράση «Οι συνωμότες της τσουγκράνας» ευαισθητοποιώντας τα παιδιά για το πράσινο, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου οργάνωσε παιχνίδι ανακύκλωσης, ενώ ακολούθησε παιχνίδι ξενάγησης στο άλσος του Παυσιλύπου για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας με τις κ.κ. Λίνα Σπυροπούλου, γεωπόνο – Ρίκα Μάμαλη, δασολόγο – Ευαγγελία Καριώτου, γεωπόνο.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον του κοινού συνεχίζει να προσελκύει και η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας στην οποία συμμετέχουν 44 συνολικά εκθέτες. Κατά την περιήγησή τους στην Εκθεσιακή Αγορά, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο για την αξία των βιολογικών προϊόντων έναντι των συμβατικών, να τα δοκιμάσουν, να εκφράσουν τυχόν απορίες τους και να αρχίσουν έτσι να αποκτούν οικολογική συνείδηση. 
 
Οι ώρες λειτουργίας της Αγοράς είναι : 10.00 -14.30 και 17.30-22.30. Η Οργανωτική Επιτροπή, εξάλλου, καλεί το κοινό να κάνει τις αγορές του με τις δικές του πάνινες οικολογικές τσάντες.

Οι εκδηλώσεις της 16ης Οικολογικής Γιορτής θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 25/9.



πηγή: http://www.karditsanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου