Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ευχές και συμβουλές προς τους κυνηγούς…της Κύπρου!!!

 
tameio_thiras_cyprus
 
Η Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, εύχεται σε όλους τους κυνηγούς καλά και ασφαλή κυνήγια. Επίσης, καλεί τους κυνηγούς που θα εξορμήσουν την Κυριακή 21/8/2016 να τηρούν τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό προς τους άλλους κυνηγούς αλλά και τις ξένες περιουσίες.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην τήρηση κανόνων με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα θερμοπληξίας, στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών κατά την παραμονή στην ύπαιθρο αλλά και στην καταγγελία περιστατικών παραβατικότητας. Για τον λόγο αυτό δίνονται τα κινητά τηλέφωνα της Υπηρεσίας για κάθε περιοχή με την προτροπή να καλούν οι κυνηγοί για την επίλυση αποριών σχετικά με τις περιοχές κυνηγίου ή για την ενημέρωση τους σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετικό με το κυνήγι.

Τέλος, ενημερώνει ότι η ανανέωση αδειών κυνηγίου συνεχίζεται από τις εμπορικές τράπεζες και τα συνεργατικά ιδρύματα καθώς και από το διαδίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση
 
Η Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας με την ευκαιρία της πρώτης κυνηγετικής εξόρμησης της θερινής περιόδου κυνηγίου, θέλει κατ’ αρχήν να ευχηθεί σε όλους τους κυνηγούς καλά και ασφαλή κυνήγια και να καλέσει τους κυνηγούς που θα εξορμήσουν την Κυριακή 21/8/2016, να τηρούν όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στους συναδέλφους τους και στις ξένες περιουσίες που τους φιλοξενούν.

Επισημαίνεται επίσης ότι το άναμμα φωτιάς σε μη καθορισμένους χώρους, απαγορεύεται αφού με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ επικίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά. Παράλληλα καλούνται οι κυνηγοί, πριν εξορμήσουν να μελετούν καλά τις επιτρεπόμενες περιοχές κυνηγίου και να καταγγέλλουν αμέσως οποιαδήποτε παρανομία διαπιστώσουν στα πιο κάτω κινητά τηλέφωνα της Υπηρεσίας ή στην Αστυνομία στο 1414.
Λευκωσία 99445697
Λεμεσός 99445728
Λάρνακα / Αμμόχωστος 99634325
Πάφος 99445679

Στα πιο πάνω τηλέφωνα της Υπηρεσίας μπορούν να απευθύνονται οι κυνηγοί και για την επίλυση αποριών σχετικά με τις περιοχές κυνηγίου ή για την ενημέρωση τους σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετικό με το κυνήγι.

Επιπρόσθετα προτρέπονται οι κυνηγοί όπως τηρούν τα πιο κάτω με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα θερμοπληξίας:

• Να αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
• Να ντυθούν με ελαφρύ ρουχισμό,
• Να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ηλίου.
• Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό και xυμούς φρούτων).
• Να αποφύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Η ανανέωση αδειών κυνηγίου συνεχίζεται από τις εμπορικές τράπεζες και τα συνεργατικά ιδρύματα καθώς και από το διαδίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Τέλος επισημαίνεται ότι όλη η έκταση που έχει καεί από την πρόσφατη πυρκαγιά στην κοιλάδα Σολέας δεν θα επιτρέπεται για κυνήγι κατά τη θερινή περίοδο κυνηγίου. Η πιο πάνω περιοχή πολύ συνοπτικά περικλείεται από τις κοινότητες Αγίου Θεοδώρου, Ευρύχου, Κακοπετριάς, Σπήλια, Καννάβια, Καπουρά.



πηγή: https://dasarxeio.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου