Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Όλο τον Αύγουστο οι «Μεγάλες μέρες της Νεμέας 2016»


Όλο τον Αύγουστο οι «Μεγάλες μέρες της Νεμέας 2016»O Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και ο Δήμος Νεμέας διοργανώνουν και φέτος για 12η χρονιά, τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, μια από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο, αλλά και την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην περιοχή.
 
Και φέτος, όπως καθιερώθηκε από την περυσινή χρονιά, οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν όλο τον Αύγουστο.
 
Υπενθυμίζουμε ότι η ζώνη της Νεμέας περιλαμβάνει 16 χωριά, ενώ η περιοχή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό μεγάλων και οργανωμένων οινοποιείων στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα 40 και παράγουν εκατοντάδες επώνυμες ετικέτες κρασιού.
 
Οι επισκέπτες των εκδηλώσεων ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να επισκεφτούν τα οινοποιεία, να μιλήσουν προσωπικά με τους οινοποιούς, να δοκιμάσουν κρασιά της αρεσκείας τους και να θαυμάσουν ένα μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής σπουδαιότητας, κατάφυτο από αμπελώνες.
 
Επίσης έχουν τη δυνατότητα επίσκεψης του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας, αλλά και άλλων κοντινών τουριστικών προορισμών συνδυαστικά (Μυκήνες, Σικυώνα, Λουτράκι, Ναύπλιο κλπ).
 
Στο κέντρο της Νεμέας σε έναν πολυχώρο γευσιγνωσίας και πληροφόρησης του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα κρασιά, συνολικά, των οινοποιείων της ζώνης Νεμέας και να παίρνουν πληροφορίες για ότι αφορά στην περιοχή, στο Αγιωργίτικο και στα Οινοποιεία.
 
Η καινοτομία στις φετινές εκδηλώσεις αφορά στην επέκταση της έκθεσης των κρασιών και της γευσιγνωσίας και σε χώρους εκτός της Νεμέας, όπως στο ΦΟΥΓΑΡΟ στο Ναύπλιο και στον πολυχώρο ΣΠΑ στο Λουτράκι.


Για περισσότερες πληροφορίες στον http://www.paseges.gr/el/news/Olo-ton-Aygoysto-oi-Megales-meres-ths-Nemeas-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου