Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Επενδύει σε αρωματικά φυτά και λαχανικά η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αμάλθεια»


Επενδύει σε αρωματικά φυτά και λαχανικά η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αμάλθεια»Από το 2014 λειτουργεί η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αμάλθεια» στη Ροδόπη. Πρόκειται για την σύμπραξη 5 ανέργων ατόμων, τα οποία επέλεξαν να επενδύσουν στον Πρωτογενή Τομέα και συγκεκριμένα στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, αλλά και να καλλιεργήσουν και ένα λαχανόκηπο με εποχιακά είδη.
 
Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής το μέλος της ΚοινΣΕΠ, Αθανασία Γεωργίου, τόνισε πως οι στόχοι είναι η παραγωγή ποιοτικών εποχικών λαχανικών, η προώθηση της οργανικής-βιολογικής καλλιέργειας-χωρίς χημικά-, η οποία αρχίζει να προτιμάται από το αγοραστικό κοινό, λόγω της γεύσης των προϊόντων.
 
Παράλληλα στους στόχους της ΚοινΣΕΠ είναι και η διεξαγωγή ειδικών σεμιναρίων και παροχή συμβουλών και εμπειριών σε νέους ανθρώπους που θα επιλέξουν να καλλιεργήσουν τη γη.
 
Τα μέλη της ΚοινΣΕΠ Αμάλθεια, ήδη παρακολουθούν σεμινάρια του ΕΛΓΟ Δήμητρα, αλλά και στον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων στο Κιλκίς, τα οποία αναμένεται και στη Ροδόπη να υλοποιήσουν.
 
Στους στόχους της είναι και η λειτουργία κάποιου ειδικού χώρου όπου θα διατίθενται τα προϊόντα.
 
Αξίζει δε να σημειωθεί πως η ΚοινΣΕΠ πειραματίζεται στην καλλιέργεια των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, όπως ρίγανη και κρίταμο, για τα οποία αναζητούν αγορές.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου