Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ελαμψε ο Όλυμπος στο αρχαίο Δίον. «Μt Olympus The Creation»

 
image
 
Θρίαμβος για τους συντελεστές της Ellopia films USA και την Αθηνά Κρικέλη.
Το Αρχαίο Δίον πλημμύρισε από τους ήχους της αρχαίας κιθάρας και της λύρας του Απόλλωνα, μέσα από την εντυπωσιακή μελωδική σύνθεση της μουσικής του Γιώργου Χατζή. Το ντοκυμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη “Mt Olympus the Creation” σε συν -σκηνοθεσία με τον Δημήτρη Ζησόπουλο, ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, επίσημα το ταξίδι του για τα φεστιβάλ του κόσμου.
imageTo σενάριο της Αθηνάς Κρικέλη η αφήγηση του David Washington τα εντυπωσιακά εναέρια πλάνα του Θοδωρή Τζάρτου και οι εντυπωσιακές λήψεις των κινηματογραφιστών, κρατούσαν την ανάσα μέχρι το τέλος όλων των θεατών.

Την βραδυά προλόγησε η ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά.
Ο Ολυμπος έλαμψε μέσα από ένα ταξίδι που ξεκίνησε 250 εκατομμύρια χρόνια πριν και που με την βοήθεια των γεωλόγων, κατάφερε να αποτυπωθεί σε αυτό το ντοκυμαντέρ.
Περισσότεροι από 1800 άνθρωποι παρακολούθησαν με απέραντη προσοχή την παραγωγή που θα “ταξιδέψει” το πιο φημισμένο βουνό του κόσμου, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η ατμόσφαιρα μετά το τέλος της προβολής ήταν συγκινητική. Ορθιοι στις κερκίδες του Αρχαίου Δίον οι παρευρισκόμενοι, χειροκροτούσαν παρατεταμένα τους συντελεστές και περίμεναν υπομονετικά να σφίξουν τα χέρια και να ανταλλάξουν δύο λόγια με την δημιουργό του φιλμ Αθηνά Κρικέλη.
“Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο” δήλωναν εντυπωσιασμένοι οι θεατές, στην έξοδο τους από τον αρχαίο χώρο. “Πολλοί προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον Ολυμπο – δήλωσε ο δημοσιογράφος Σωτήρος Πολύζος – αλλά αυτό το ντοκυμαντέρ τον ψήλωσε ακόμα περισσότερο”.
¨Η ελληνική ψυχή έχει διαμορφωθεί απο την γεωλογία της Ελλάδας που δημιούργησε την θαυμάσια και πλούσια ιστορία και μυθολογία μας.
Ειναι ευκαιρία όλος ο κόσμος να γνωρίσει τον Ολυμπο από την γεωλογική του πλευρά”

Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου-Λεπτοκαρυά.

Πλέον το Mt Olympus the Creation, είναι έτοιμο να φιλοξενηθεί για την περίοδο του καλοκαιριού, και σε άλλες αίθουσες της Ελλάδας, ενώ από τις αρχές Οκτωβρίου ταξιδεύει για τις αντίστοιχες αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών.



πηγή: https://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου